Pensionarii baimareni, umiliti cu o taxa pentru gratuitate. Viceprimarul Niculescu cere anularea sa

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Consilierii locali baimareni nu mai surprind pe nimeni atunci cand voteaza. Niciun proiect de hotarare, indiferent ce li se asterne in fata, nu trezeste responsabilitatea acestora inaintea deciziilor pe care le iau. Nici chiar daca ele sunt impotriva orasului si a cetatenilor care i-au trimis sa le reprezinte interesele.

Asa se face ca in luna februarie, nu s-a mirat nimeni atunci cand alesii au adoptat o aberanta si nesimtita hotarare prin care au decis instituirea, incepand cu luna aprilie, a unei taxe de 10 lei pentru pensionarii care beneficiaza de abonamente gratuite pe mijloacele de transport URBIS. Adica gratis, dar trebuie sa platesti.

Dincolo de ridicolul situatiei, constatam si o incercare de justificare a necesitatii acestei taxe, menita a ne rapi si ea cateva zambete, consilierii locali aratandu-ne ca ea „reprezinta cheltuieli conexe cu emiterea cartelei de abonamet”. Evident, suma este colosala fata de costurile de productie. Pe rafturile magazinelor se vand romane celebre ale literaturii universale cu 5 lei, dar un tichet mai putin complex decat un ambalaj de napolitana costa dublu.

Daca va intrebati care dintre consilieri a putut votat asa ceva, va spunem ca aproape toti. Adica 21. Cu doua exceptii: Cristian Niculescu Tagarlas si Radu Ardelean. Care s-au abtinut.

Chestionat cu privire la costurile reale referitoare la emiterea abonamentelor gratuite, Ion Pop, directorul general al societatii URBIS, a declarat pentru ZiarMM ca ele sunt infime: 0,03 lei. Adica trei banuti din aceia pe care cei mai multi uitam sa ii ridicam de pe tejghea, la cumparaturi.

Atunci care e justificarea pentru care municipalitatea incaseaza o taxa care nu are in spate niciun fel de justificare? Mai ales ca vorbim de o categorie defavorizata de baimareni, cu cele mai mici venituri. Pe de alta parte, se face o discriminare in raport cu pensionarii care sunt sub 70 de ani si care achita 50% din contravaloarea abonamentului. Pentru acestia din urma nu exista niciun fel de taxa. Doar pentru cei care, conform legii si hotararilor luate de anterioarele administratii, au dreptul la tichete GRATUITE.

Pe de alta parte, acelasi diretor URBIS spune ca nu este de acord cu incasarea taxei si nici nu va face lucrul acesta, in pofida hotararii de Consiliu Local. „Am inaintat o adresa viceprimarului Cristian Niculescu Tagarlas, in care explicam faptul ca societatii noastre i-a fost comunicata hotararea de CL in data de 4 aprilie, cand, pracit, abonamentele au fost in mare parte ridicate. De altfel, nu avem nici justificare legala, pentru ca nu exista in tara taxa conexa pentru aceste abonamente. Iar costurile mici de emitere a lor nu ne permit sa incasam sume mult mai mari. M-au sunat numerosi pensionari si mi-au multumit frumos ca ii umilim. Ei se asteptau sa le uram batranete fericita, nu ii cadorisim cu taxe”, a spus Ion Pop.

Ulterior adresei URBIS, viceprimarul Cristian Niculescu a remis un raspuns catre conducerea societatii, precizand ca va initia un proiect de hotarare care sa duca la eliminarea taxei lunare de 10 lei (pensionarii avand obligatia sa solicite lunar abonamentele gratuite).

Daca asa s-au gandit alesii locali sa ii descurajeze pe pensionarii baimareni sa nu mai circule cu autobuzul, au reusit. Foarte multi nu vor mai ridica abonamentele. Pentru acestia, 10 lei ar putea sa fie mai mult decat cateva bilete cu care ar putea calatori la nevoie.

Solutia pentru a avea un control asupra numarului exact de calatorii de care beneficiaza un pensionar nu este descurajarea sa. Ci implementarea unui sistem prin care sa fie decontata fiecare calatorie si nu un abonament cu numar maxim de calatorii (desi multe nu se efectueaza). Desigur, un astfel de sistem va costa mai mult de 10 lei, dar macar nu ramanem la stadiul ridicol de a-i taxa pe seniorii baimareni care au cladit acest oras.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

2 Comments

  1. Zoli

    Huuuooo,nesimtitilor si hotilor! N-aveti gram de rusine sub pielea aia de aligator de pe fata voastra de nemernici??! Ati demonstrat ca sunteti niste nulitati fara coloana vertebrala care si-ar ..si pe mama pentru un ban in plus! Pfuiii! Dar nu-i nimic,ca daca pensioanarii nu vor mai circula cu mijloacele in comun macar o vor face tiganii imputiti care sigur nu-si vor cumpara bilet! Asa ca hai sa mai ucidem ceva bun care inca mai functioneaza in orasul asta ”metropolitan”!

    Reply
  2. G.B

    Tagarlas,canci voturi de la mosi si babe.Te injura si pietarii,nu mai merg babele de la Unic la Piata Mare pentru o legatura de patrunjel.Aia e adevarata prospectare a pietii,pot face si mercurialul,prin Urbis.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2