Pensionarii din Maramures vor un plan local de combatere a saraciei

PNL

Pensionarii din Maramures cer autoritatilor judetene intocmirea unui plan de combatere a saraciei local. Solicitarea a fost facuta astazi, 25 ianuarie, in cadrul unei intalniri care a avut loc la Prefectura Maramures, intalnire in cadrul careia s-au discutat toate problemele legate de persoanele de varsta a 3-a din judet. Si nu sunt putine.

A fost prima sedinta din acest an a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Varstnice, la care au participat reprezentanti ai Agentiei Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala, ai Directiei de Sanatate Publica Maramures, ai Casei de Asigurari de Sanatate Maramures, presedintele Consiliului Judetean al Persoanelor Varstnice – Stefan Lupsa si presedintele Asociatiei Nationale a Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere din Ministerul Afacerilor Interne, Filiala „Pintea Viteazu” Maramures – Ioan Ceterchi.

Cei prezenti au aflat ca in cursul anului 2016 au avut loc 8 sedinte, toate convocate de prefectul judetului la solicitarea reprezentantului Consiliului Judetean al Persoanelor Varstnice Maramures.

Una din problemele ridicate de catre reprezentantii pensionarilor a fost cea legata de a avea o intalnire, in cadru organizat, cu parlamentarii de Maramures. In cursul anului trecut, desi Institutia Prefectului a facut demersuri in acest sens, nu s-a reusit organizarea unei astfel de intalniri, lucru care arata cat se poate de clar ca pensionarii nu sunt buni decat atunci cand ies la vot. Dezinteresul parlamentarilor de Maramures fata de problemele pensionarilor din judet a fost criticat de fiecare data cand au avut loc astfel de intalniri.

Lupsa a fost cel care a adus in discutie realizarea unui plan local de combatere a saraciei, fiind enumerate si doua dintre masurile care ar putea fi luate in cadrul acestui program. Prima ar fi aceea referitoare  la distribuirea gratuita catre pensionari a alimentelor din supermarketuri care mai au putin pana la expirare. A doua masura gandita de reprezentantii pensionarilor a fost legata de medicamentele aflate in prag de expirare, care ar puta fi date pensionarilor.

Ziarmm

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

1 Comment

  1. nicolae

    Si angajatii ar vrea.Ar vrea sa aiba sansa unor locuri de munca decent plătite,concurenta pe piata muncii intre angajatori ( sa nu fie nevoiti sa lucreze chiar sub salariul minim-neindeplinirea planului-ITM-ul nu ne-a raspuns daca e si legal? .Asa orice angajator poate sa puna un target de neindeplinit sau sa nu-i dea de lucru angajatului ),construirea de parcuri industriale pentru reîntoarcerea maramuresenilor plecati,etc.Sansa unor astfeli de proiecte e doar daca actualele administratii locale si judetene sa-si dea demisia daca sunt incompetenti si sa lase locul celor care pot si vor.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2