Pensionarii maramureseni solicita ca distribuirea biletelor de trtatament sa se faca in luna martie a anului viitor

Reclame home 1

La intalnirea Comitetul Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Varstnice, desfasurata astazi, 26 octombrie, la Palatul Administrativ a fost discutata problema repartizarii biletelor de tratament pentru pensionari.

Presedintele Consiliului Judetean al Persoanelor Varstnice, Stefan Lupsa, a mentionat ca biletele de tratament au fost primite la nivelul judetului nostru, la mijlocul anului, motivatia fiind procedura de achizitionare prin licitatie la nivel central.

Solicitarea persoanelor varstnice a fost ca biletele de tratament sa fie contractate inainte de sfarsitului anului in curs si distribuite pe tot parcursul anului urmator in toate statiunile de tratament. De asemenea, s-a cerut ca repartizarea biletelor de tratament sa se faca pentru toate Casele Judetene de Pensii unitar, astfel incat distribuirea biletelor de tratament pentru pensionari sa inceapa din luna martie a anului viitor, a adaugat Stefan Lupsa.

O alta doleanta a vizat reducerea proportionala a pretului in functie de numarul de zile in care pensionarul a beneficiat de tratament. Actualmente, biletul de tratament este de 16 zile, din care de fapt pensionarii beneficiaza de tratament medical doar 12 zile. Persoanele varstnice au mai cerut ca in valoarea biletului de tratament sa fie inclus si transportul dus si intors din statiune.

Directorul executiv adjunct al Casei Judetene de Pensii Maramures, Dana Achim, a explicat faptul ca procedura prevede aprobarea biletelor de tratament la nivel national, prin hotarire de guvern, (locurile de tratament si suma).

”Sunt 13 unitati balneare ale statului, iar pentru celelalte unitati balneare private se solicita achizitia de prestari de servicii, prin sistemul electronic de achizitii publice (SEAP), dupa care se face repartizarea biletelor de tratament. Numai dupa aprobarea Legii bugetului de asigurari sociale pot fi demarate procedurile de achizitie, iar mai apoi de distribuire a biletele de tratament, de la nivel national in teritoriu”, a precizat directorul executiv adjunct Dana Achim.

Reducerea numarului de zile a biletului de tratament, la 16 zile, a fost stabilita dupa un studiu efectuat la nivel national, pentru a putea beneficia cat nai nulte persoane din sistemul public de pensii, de bilete de tratament

Prefectul Vasile Moldovan a precizat ca solicitarile persoanelor varstnice vor fi transmise la nivel central, cu solicitarea de a fi identificate solutiile de rezolvare a problemelor semnalate de catre pensionarii maramureseni.

Institutia Prefectului – Judetul Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *