Pensionarii solicita discutii cu parlamentarii maramureseni pe legea pensiilor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

La intalnirea de miercuri, 17 ianuarie, a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Varstnice a fost analizata activitatea desfasurata pe anul trecut.

Prefectul Vasile Moldovan a declarat ca au fost trimise la nivel central toate propunerile si masuri complementare cu privire la actele normative de interes pentru persoanele varstnice, problemele cu caracter social, economic, medical, cele referitoare la legea pensiilor si modificarea valorii punctului de pensie, utilizarea mijloacelor de transport in comun.

De asemenea, s-a initiat parteneriat publice si private pentru sustinerea categoriilor de pensionari cu  venituri reduse, accesarea de proiecte din fonduri comunitare, asigurarea biletelor de tratament, asigurarea de servicii medico-sociale pentru veteranii de razboi.

Presedintele Consiliului Judetean al Persoanelor Varstnice a spus: ”Am apreciat activitatea desfasurata si implicarea conducerii institutiei si a angajatilor. Avem un raport cuprinzator cu ceea ce s-a facut. Avem semnale ca propunerile au fost transmise la nivel central de catre institutie. Apreciem ca sunteti implicat asupra problemelor pensionarilor. Asociatiile de pensionari apreciaza in mod pozitiv activitatea comitetului, ca a existat dialog si colaborare foarte buna, inclusiv cu serviciile publice deconcentrate”.

Presedintele Stefan Lupsa a declarat ca pensionarii maramureseni solicita o intalnire cu parlamentarii maramureseni pentru discutii cu privire la legea pensiilor. O alta problema ridicata a fost de cooptare in comitet a unui vicepresedinte al Consiliului Judetean Maramures, pentru a rezolva cu ajutorul acestuia problemele care tin de administratia judeteana.

De asemenea, a cerut ca in comitet sa faca parte toate asociatiile de pensionari cu personalitate juridica, afiliate sau neafiliate la nivel central. Pentru anul in curs, temele care vor fi abordate la intalniri vor fi stabilite la propunerea membrilor comitetului, dar si  asociatiilor de pensionari.  

Institutia Prefectului – Judetul Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2