Pensionarii vor sa se plimbe gratuit prin judet. Problemele transportului in comun, in atentia Prefecturii

Pensionarii au in general aceleasi nemultumiri si marea majoritate dintre ele sunt legate de pensiile mici si de gratuitati care le-ar fi de bun augur daca li s-ar acorda. Transportul in comun pentru pensionari este problema inceputului de an in Maramures. Tema de discutie la sedinta Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Persoane Varstnice de astazi, 23 februarie, a fost tocmai transportul in comun.

La inceputul intalnirii, subprefectul i-a informat pe cei prezenti cu privire la rezultatul discutiilor purtate la sedinta Comitetului din luna ianuarie. Astfel, Institutia Prefectului a solicitat parlamentarilor de Maramures sa participe la o intalnire cu reprezentantii persoanelor varstnice, candva in intervalul 19 – 28 aprilie.  Pana in momentul de fata, doi parlamentari au confirmat participarea. De asemenea, tot in urma cererilor formulate la ultima sedinta, Institutia Prefectului a solicitat primariilor din judet o informare cu privire la disponibilitatea acestora de a oferi spatii pentru intrunirile asociatiilor de pensionari, existente sau in curs de a fi înfiintate in localitatile lor. Pana acum s-a primit raspuns de la 15 primarii, marea majoritate a raspunsurilor fiind pozitive.

Tema intalnirii din aceasta luna a fost asigurarea transportului in comun pentru persoanele in varsta. Stefan Lupsa, presedintele Consiliului Judetean al Persoanelor Varstnice, a prezentat o lista de revendicari. Astfel, in ceea ce priveste tichetele de transport pentru pensionari, se cere acordarea a 6 calatorii dus-intors, in loc de 3, cate se acorda in prezent, intrucat multi pensionari au copii in alte localitati. Pentru persoanele care nu pot folosi aceste tichete, se cere decontarea lor.

De asemenea, varstnicii cer ca in Baia Mare sa fie asigurat transport in comun gratuit pentru pensionari, dar sa se acorde reduceri si la transportul in comun din alte localitati ale judetului. Se doreste, totodata, acordarea de 4 calatorii gratuite in zona metropolitana Baia Mare, dar si o calatorie gratuita din localitatea de domiciliu pana in resedinta de judet pentru reprezentantii pensionarilor care trebuie sa participe la diferite sedinte. Atat Stefan Lupsa, cat si gral. (r) Haralambie Cacina, presedintele Filialei Maramures a Asociatiei Veteranilor de Razboi din Romania, au reclamat faptul ca unii transportatori refuza sa transporte pensionari, pe motiv ca li se deconteaza cu intarziere cupoanele, iar astfel oamenii au de suferit.

Ziarmm

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1