Pentagon: SUA au trimis suplimentar 3.000 de soldati in Afganistan

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

Aproximativ 3.000 de soldati americani au fost desfasurati suplimentar in Afganistan, in conformitate cu noua strategie a presedintelui Donald Trump pentru aceasta tara devastata de razboi, a anuntat joi Pentagonul, scrie AFP, informeaza AGERPRES.

Ministerul american al Apararii evaluase pana in prezent numarul soldatilor americani in Afganistan la 11.000, dar Casa Alba a aprobat trimiterea intaririlor cerute de generalul american John Nicholson care conduce misiunea NATO in Afganistan.

“Tocmai am incheiat trimiterea de intariri in Afganistan”, a declarat un responsabil din cadrul statului-major american, generalul Kenneth McKenzie, in cursul unui briefing de presa.

“Noile cifre pentru Afganistan sunt de aproximativ 14.000” militari, a adaugat el.

Trupele trimise ca intariri vor avea ca misiune sa antreneze si sa acorde asistenta armatei afgane care intampina dificultati in lupta impotriva talibanilor.

Generalul John Nicholson a facut cunoscut ca are nevoie de 16.000 de oameni in total in Afganistan, iar celelalte tari din NATO si-au luat angajamentul sa isi suplimenteze la randul lor contingentele in aceasta tara.

Pe langa intaririle pe teren, noua strategie a lui Donald Trump in Afganistan prevede o prezenta militara americana nelimitata in aceasta tara, in timp ce predecesorul sau Barack Obama ordonase o retragere progresiva si cu date bine stabilite.

In urma cu sapte ani, in punctul culminat al razboiului, Statele Unite numarau 100.000 de soldati in Afganistan.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1