Pentagonul propune Moscovei asistenta pentru securitatea Jocurilor Olimpice

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Pentagonul i-a prezentat din nou Rusiei oferta sa de asistenta pentru asigurarea securitatii Jocurilor Olimpice de iarna de la Soci, care urmeaza sa inceapa luna viitoare, a anuntat Departamentul american al Apararii, citat de AFP, relateaza Agerpres.

Cu toate acestea, Moscova nu a dat dovada de interes pentru aceasta propunere, a subliniat purtatorul de cuvant al Pentagonului, contraamiralul John Kirby.

In cursul unei convorbiri telefonice care a avut loc miercuri, secretarul american al apararii, Chuck Hagel, si omologul sau rus, Serghei Soigu, au cazut, totusi, de acord sa puna in aplicare mijloace de comunicare ce vor permite ofiterilor superiori din cele doua tari sa discute in caz de nevoie pe durata JO.

‘Au cazut de acord sa spuna ca schimburi regulate şi dialogul intre cele doua armate pe durata Jocurilor Olimpice este o idee buna, iar in prezent stabilesc detaliile’, a adaugat purtatorul de cuvant.

Chuck Hagel ‘vrea sa se asigure ca ministrul (Soigu) este conştient de seriozitatea propunerii de asistenta’ americana, a precizat contraamiralul.

La randul sau, demnitarul rus a dat asigurari ca tara sa este ‘pregatita’ sa infrunte provocarile ridicate de securitate in timpul JO care se vor desfaşura intre 7 si 23 februarie.

Casa Alba s-a declarat in aceasta saptamana alarmata de cresterea ‘ingrijoratoare’ a riscului de atentate impotriva Jocurilor Olimpice, iar oficiali americani cu rang inalt au criticat Moscova care este reticenta sa faca schimb de informatii.

Intr-o inregistrare video difuzata luni, islamisti din Caucazul rus au amenintat ca vor comite atentate in timpul JO, starnind din nou temeri dupa atentatele sinucigase din decembrie de la Volgograd, oras din sudul Rusiei, soldate cu 34 de morti.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *