Pentru a-i recuceri pe americani, Volkswagen le ofera o garantie de sase ani

Grupul auto german Volkswagen AG, care incearca sa recastige increderea clientilor americani dupa scandalul emisiilor diesel, a anuntat marti ca va oferi celor care cumpara noile sale SUV-uri cele mai mari garantii existente pe piata din SUA, informeaza AGERPRES.

In avanpremiera Salonului auto de la New York, cel mai mare constructor auto din lume a anuntat ca va oferi o garantie pentru sase ani sau 72.000 de mile (115.200 de kilometri) pentru noile sale SUV-uri Atlas si Tiguan care vor incepe sa fie comercializate la finele acestui an.

“Aceasta garantie raspunde direct necesitatilor clientilor americani”, a declarat directorul Volkswagen Group of American, Hinrich Woebcken.

Volkswagen subliniaza ca majoritatea rivalilor sai ofera o garantie pe trei ani sau 36.000 de mile pentru SUV-uri similare. Cea mai mare garantie oferita in prezent este pentru cinci ani sau 60.000 de mile si este propusa de Hyundai Motor Co si subsidiara sa Kia Motors Corp.

Grupul german Volkswagen, cel mai mare constructor auto european si mondial, incearca sa isi revina dupa un scandal de amploare dupa ce in toamna lui 2015 a recunoscut ca, in perioada 2005 — 2015, a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. In total, Volkswagen a acceptat sa plateasca pana la 25 de miliarde de dolari in SUA pentru a acoperi solicitarile venite de la detinatorii de automobile, autoritati de protectie a mediului, entitati publice si dealeri si de asemenea s-a oferit sa rascumpere aproximativ 500.000 de vehicule vandute in SUA.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *