Pentru a ramane sanatosi, cinci portii de fructe si legume pe zi sunt suficiente

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Fructe rosii (c) news.slnutrion.comCinci portii de fructe si legume pe zi sunt suficiente pentru a reduce semnificativ riscul de deces, indiferent de cauza, potrivit unui studiu publicat miercuri si preluat de AFP citate de Agerpres.

In timp ce un studiu anterior, dat publicitatii in luna aprilie de cercetatorii de la University College London, estima ca este nevoie de sapte sau mai multe portii de fructe si legume pentru a atinge acest obiectiv, cercetatorii americani au demonstrat ca mai mult de cinci portii pe zi nu au un efect benefic suplimentar.

Cercetatorii, condusi de profesorul Frank B. Hu, de la Scoala de Sanatate Publica Harvard, au analizat 16 studii care au implicat peste de 830.000 de persoane.

Potrivit rezultatelor acestora, publicate de bmj.com, editia online a revistei medicale British Medical Journal, fiecare portie suplimentara de fructe si legume reduce riscul de deces, indiferent de cauza acestuia, in medie cu 5%, si cu 4% daca avem in vedere doar bolile cardiovasculare.

Dupa cinci portii, riscul nu mai scade, din motive pe care cercetatorii nu le-au identificat in mod clar.

Spre deosebire de alte studii, cercetatorii nu au descoperit nicio asociere semnificativa intre consumul crescut de fructe si legume si reducerea riscului de mortalitate din cauza cancerului.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) recomanda inca din 2003 consumul a cinci fructe si legume pe zi.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *