PENTRU AMATORII DE SITEURI PORNO – Mai nou aflați că sunteți anchetați de FBI. Ce vă sfătuiește Poliția Română

Tentative de fraude online, prin mesaje de tip e-mail, în care anumite persoane și-ar fi atribuit identitatea unor persoane cu funcții de conducere din cadrul structurilor de aplicare a legii (Europol, Interpol, F.B.I sau Poliția Română). Cu asta se confruntă mai nou polițiștii, care precizează că în aceste cazuri, victimele sunt informate că fac obiectul unor presupuse proceduri judiciare ca urmare a accesării unor site-uri, în care sunt prezentate acțiuni cu un caracter sexual explicit, săvârșite de minori.

„Persoanele bănuite ar fi solicitat plata unor sume de bani cu titlu de amendă penală, într-un termen scurt, sub sancțiunea demarării unei proceduri judiciare și emiterii unui mandat de arestare preventivă pe numele destinatarului emailului.

În situația în care primiți astfel de e-mail-uri nesolicitate, vă recomandăm să nu răspundeți, să nu accesați eventualele linkuri sau atașamente și să vă adresați celei mai apropiate unități de poliție sau online pe portalul de petiții al Poliției Române https://www.politiaromana.ro/ro/petitii-online, selectând unitatea teritorială de poliție, pe raza căreia domiciliați.

Poliția Română recomandă să nu comunicați date personale ori financiare către persoane necunoscute care vă contactează în mediul online. De asemenea, să nu deschideți fișiere primite de la persoane necunoscute”, arată IPJ Sălaj.

Maramureșenilor trebuie să le intre bine în cap și să aibă în vedere faptul că băncile nu solicită niciodată date confidențiale cum ar fi parole de acces sau coduri PIN, nici telefonic, nici prin SMS, nici prin e-mail și nici prin completarea acestora pe website. Întotdeauna, maramureșenii trebuie să verifice cu atenție adresele de e-mail de la care primesc mesaje cu link-uri sau fișiere atașate sau prin care se solicită date personale/codul PIN al cardului/sume de bani. Atenție la mesajele care conțin formule de adresare impersonale, greșeli gramaticale, de exprimare etc și mai ales, să nu deschidă niciodată link-uri sau documente anexate mesajelor primite din surse necunoscute sau care par suspecte.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu