Pentru ca in Maramures trebuie sa se termine cu „merge si asa”: Deputatul Durus, solicitare de audienta la premierul Romaniei

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Deputatul USR de Maramures, Vlad Emanuel Durus, a inregistrat in 29 martie, la Camera Deputatilor si Cancelaria premierului, solicitarea de audienta adresata premierului Viorica Dancila.

“Am recurs la acest gest dupa multe interpelari facute pe anumite teme ministerelor de resort, dar care nu au avut efectul scontat. Am primit, in cele mai multe cazuri, raspunsuri ofensatoare, nu neaparat la adresa mea ca ales, ci la adresa maramuresenilor. La intrebari punctuale mi s-a raspuns in termeni generali si, de multe ori, nu la subiect. Despre oferirea unor solutii nici nu poate fi vorba. Audienta la primul-ministru e o incercare de a gasi o rezolvare practica si o modalitate de a debloca unele proiecte vitale pentru Maramures. Suntem de multi ani intr-un blocaj si asta se vede in nivelul de dezvoltare al zonei. Incet, alunecam spre coada clasamentului in regiunea de dezvoltare nord-vest.”

In solicitarea de audienta deputatul a cuprins doua teme: investitiile pe DN 18 si problemele de mediu cu care se confrunta judetul in urma inchiderii perimetrelor miniere, cele mai noi efecte observandu-se dupa accidentul ecologic de pe raul Lapus, din 27 martie a.c.. Ambele subiecte sunt pe agenda alesului maramuresean inca de la preluarea mandatului si au constituit, in dese randuri, teme de interpelare.

Reabilitarea DN 18 este un proiect inceput in 2011, care avea ca termen de finalizare 2015. Dupa ultimele date comunicate de CNAIR, din lipsa de fonduri nu va fi terminat nici in acest an. Inadmisibil, spune deputatul Durus.

Deversarile necontrolate din galeriile de mina au efecte din ce in ce mai puternice asupra mediului. Poluarea Sasarului, a raului Lapus, a unor zone din Borsa, se produce la intervale din ce in ce mai mici. Programul de punere in siguranta a acestor exploatari e doar la 34%, fata de ce era prognozat.

„Guvernul PSD-ALDE priveste cu dezinteres aceste bombe ecologice. Doamna Dancila e premier de putina vreme si s-ar putea sa nu fie pusa la punct cu efectele pe termen mediu si lung care s-ar putea produce din lipsa securizarii acestor mine”, a explicat Durus.

Deputatul USR ii va invita sa participe la audienta cu premierul Romaniei, in cazul in care ii va fi acordata, pe prefectul judetului, Vasile Moldovan, presedintele CJ Maramures si al PSD, Gabriel Valer Zetea, si primarii direct interesati de subiectele aflate pe agenda propusa.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *