PENTRU IUBITORII DE DRUMEȚII – S-a semnalat prezența viperelor pe traseul Izvoare-Igniș

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Salvamont Maramureș atrage atenția iubitorilor de drumeții că a fost semnalată prezența viperelor pe traseul Izvoare – Igniș. Prezența viperelor a fost semnalată autorităților de către turiștii care se aventurează în această zonă, în special în weekend. Pe alte trasee turistice deocamdată nu a fost semnalată prezența viperelor, dar asta nu înseamnă că nu există. Trebuie să fiți echipați corespunzător, cu bocanci în picioare și atenți pe unde călcați.

Și totuși c cand ̦̦ ̆?

Primul lucru este să ne păstrăm calmul. Asta deoarece, spun specialiștii, 70% din mușcături duc la reacții minore, precum urme ale mușcăturii, edemul (umflarea) zonei adiacente. În unele cazuri rare, manifestările pot fi foarte severe și includ scăderea tensiunii arteriale, comă și chiar deces.

Important de reținut este că nu toți șerpii sunt veninoși. În România există o serie de alți șerpi neveninoși. Descrierea șarpelui sau o poza cu acesta ar fi importante pentru identificare. Apelăm de urgență numărul 112 și cerem ajutor. Indiferent de simptomatologie trebuie să ajungem la spital și să fim investigați și monitorizați de medici.Victima trebuie întinsă pe spate, cu membrul mușcat sub nivelul inimii, respectiv evităm mișcările inutile datorită riscului de răspândire a veninului.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2