Pentru minivacanta de Anul Nou, politia de frontiera recomanda sa se foloseasca toate punctele de iesire si intrare in tara pentru a ocoli ambuteiajele

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0


Deoarece in aceaste zile multi cetateni romani vor merge sa-si petreaca Revelionul in afara granitelor, se preconizeaza o crestere a traficului de persoane si mijloace de transport in special la frontiera cu Bulgaria, dar si la cea cu Ungaria, fapt pentru care Politia de Frontiera Romana recomanda folosirea tuturor punctelor de trecere ale frontierei.

La frontiera romano-bulgara sunt deschise traficului international 10 puncte de trecere a frontierei cu specific rutier si, in total, sunt disponibile, atat pe sensul de intrare in tara, cat si pe sensul de iesire, cate 16/15 de benzi de control pe sens.

• pe raza jud. Giurgiu:
o P.T.F. Giurgiu – Ruse
• pe raza jud. Constanta:
o P.T.F. Vama Veche – Durankulak
o P.T.F. Ostrov – Silistra
o P.T.F. Negru Voda – Kardam
o P.T.F. Lipnita – Kainardja pentru autoturisme cu greutate totala maxim admisa de 3,5 tone, iar programul de functionare este de la ora 08:00 la ora 20:00
o P.T.F. Dobromir – Krushar pentru autoturisme cu greutate totala maxim admisa de 3,5 tone, iar programul de functionare este de la ora 08:00 la ora 20:00.
• pe raza jud. Dolj:
o P.T.F. Bechet – Orjahovo (Bac)
o P.T.F. Calafat – Vidin
• pe raza jud. Calarasi:
o P.T.F. Calarasi – Silistra (Bac)
• pe raza jud. Teleorman:
o P.T.F. Zimnicea – Svistov (Bac)
o P.T.F. Turnu Magurele – Nicopole (Bac)

La frontiera romano-ungara sunt 11 puncte de trecere a frontierei cu specific rutier si, in total, sunt disponibile, atat pe sensul de intrare in tara, cat si pe sensul de iesire, cate 52/54 de benzi de control pe sens. Avand in vedere ca cele mai mari valori de trafic sunt inregistrate in punctele Bors si Nadlac II, recomandam utilizarea si a celorlalte puncte de trecere deschise traficului international de la granita de vest. De exemplu, in apropierea P.T.F. Nadlac Autostrada se afla Punctul vechi de Trecere a Frontierei Nadlac. De asemenea, pe raza judetului Arad mai functioneaza in regim non-stop P.T.F. Turnu si Varsand, iar in judetul Bihor, pe langa P.T.F. Bors, sunt deschise permanent P.T.F. Salonta si Valea lui Mihai.

Scms. Radu Lungu, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: “Recomandam cetatenilor sa tranziteze toate punctele de trecere a frontierei, iar pentru cei din nordul Romaniei le recomand sa uziteze si vama Urziceni nu doar Petea pentru a nu se crea ambuteiaje. In ceea ce priveste punctul de trecere de la Sighetu Marmatiei, aici nu sunt probleme deoarece traficul se desfasoara in conditii normale. Precizez ca traficul de aici este mai mic comparativ cu alte puncte, cum ar fi cele de la frontiera cu Ungaria.”

Este important ca participantii la trafic se pot informa cu privire la timpul mediu de asteptare in punctele de frontiera, consultand aplicatia Trafic on-line, disponibila pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Aceasta aplicatie on-line prezinta o medie a timpilor de asteptare in punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp, iar valorile afisate pot suferi modificari in functie de dinamica traficului in punctul de trecere respectiv, la un moment dat.

 

Recomandari calatorie minori

Avand in vedere faptul ca, in perioada vacantei de iarna, multi copii calatoresc in afara granitelor tarii, precum si faptul ca se intalnesc situatii in care minorilor li se intrerupe calatoria ca urmare a neindeplinirii conditiilor legale, recomandam parintilor ca inainte de plecare sa consulte care sunt conditiile privind calatoria cetatenilor romani minori in strainatate. Acestea se regasesc pe site-ul www.politiadefrontiera.ro

De Craciun, 1.035.000 de persoane au tranzitat frontierele

De precizat ar mai fi faptul ca in minivacanta de Craciun, prin punctele de trecere ale frontierei s-a inregistrat o crestere a traficului de persoane fata de o perioada normala, insa masurile dispuse de conducerea Politiei de Frontiera Romane au dus la fluidizarea acestuia, nefiind inregistrate blocaje sau timpi mari de asteptare.

In perioada 21-26 decembrie 2018, frontiera romana a fost tranzitata de aproximativ 1.035.000 de persoane, din care 635.000 pe sensul intrare in din tara si 400.000 pe sensul de iesire din tara si de 250.000 mijloace de transport, 154.000 pe sensul de intrare si 95.000 pe sensul de iesire, fiind inregistrata o crestere cu 10% fata de acelasi interval de timp de anul trecut.
Ca in fiecare an, cele mai mari valori de trafic, intr-un timp scurt, au fost inregistrate la frontiera de vest, pe sensul de intrare in Romania insa, in urma gestionarii situatiei prin dispunerea unor masuri imediate de fluidizare, media timpilor de asteptare la frontiera rareori a depasit 30 de minute.

Cele mai tranzitate au fost punctele de trecere ale frontierei din vestul tarii, pe unde au trecut aproximativ 450.000 persoane, cele aeroportuare – 260.000 persoane, dar si cele de la frontiera cu R. Moldova – 159.000 persoane si cu R. Bulgaria – 68.800 persoane.

Dintre punctele de frontiera, cel mai tranzitat a fost P.T.F. Nadlac II cu peste 178.000 persoane, urmat de P.T.F. Aeroport Henri Coanda cu un trafic de aproximativ 168.800 persoane, P.T.F. Bors, unde politistii de frontiera au verificat peste 93.700 persoane, P.T.F. Albita cu 66.000 de persoane si P.T.F. Giurgiu cu peste 31.300 de persoane.

 

 

De Anul Nou peste 4.000 de politisti vor fi la datorie

Deoarece urmeaza minivacanta de Anul Nou, in continuare vor fi mentinute masurile dispuse pentru fluidizarea traficului prin punctele de trecere ale frontierei, sens in care peste 4.000 de politisti de frontiera vor desfasura, zilnic, activitati de supraveghere si control la frontiera de stat.

In continuare, va fi folosita la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, in limita configuratiei acestora si in cele mai tranzitate, in functie de trafic, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau iesire in/din tara, precum si echipamentele folosite pentru verificarea documentelor.

Informatii furnizate de Politia de frontiera si ITPF Sighetu Marmatiei.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1