Pentru nerespectarea prevederilor ordonanței militare: 135 de sancțiuni contravenționale în valoare de 278.900 lei aplicate în Maramures

home camp2
home camp2
home camp2

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră,), împreună cu polițiști locali, dar și militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale au executat 95 de misiuni, în ultimele 24 de ore, pe raza județului Maramureș.

Cele 192 de efective au fost angrenate în misiuni pentru depistarea și identificarea persoanelor care se sustrag măsurii de izolare la domiciliu, fluidizarea circulației rutiere și escortarea convoaielor alcătuite din vehicule ale cetățenilor care au intrat în țară prin punctele de trecere a frontierei de stat, verificarea prin măsuri specifice a interdicțiilor impuse persoanelor aflate în izolare prin ordonanțe militare, ordine și siguranță publică, respectarea de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate a măsurilor stabilite după declararea stării de urgență.

”Au fost verificate cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu peste 2.500 de persoane aflate în evidențe. S-au aplicat 135 de sancțiuni contravenționale în valoare de 278.900 lei. O persoană a fost identificată că nu a respectat măsura de izolare la domiciliu și a fost sancționată contravențional, respectiv introdusă în carantină instituționalizată, cu plata cheltuielilor aferente, conform prevederilor ordonanței militare.

De asemenea, au fost depistate, identificate și sancționate 131 persoane care nu au respectat interzicerea circulației în afara locuinței/gospodăriei, în conformitate cu Ordonanța Militară nr.3/2020. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș reamintește cetățenilor obligația de a respecta prevederile ordonanțelor militare, măsurile de igienă și de distanță socială recomandate de către specialiști”, a spus Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureș.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *