Pentru prima data in istorie se va juca handbal pe plaja pe timp de noapte la „ebt Finals 2019”

Reclame home 1
Reclame home 1

Baia Mare nu a gazduit niciodata un eveniment sportiv de o asemenea anvergura. Peste 400 de sportivi din 15 tari vin vara asta la „ebt Finals 2019”, Finala Campionatului European de Beach Handball Intercluburi, care se desfasoara in perioada 6-9 iunie la Baia Mare, in Centrul Vechi al orasului. Plaja de la munte, devenita deja binecunoscuta romanilor, bate astfel un nou record pentru hanbalul pe plaja romanesc, gazduind o competitie de anvergura europeana.

Din punct de vedere logistic evenimentul va fi mult peste ceea ce baimarenii s-au obisnuit sa vada in cele trei editii ale Baia Mare Beach Handball Challenge din ultimele veri. Rigorile impuse de Federatia Europeana de Handbal, prin Comisia de Beach Handball, au determinat organizatorii sa faca eforturi deosebite pentru a duce evenimentul la un nivel neatins inca la o competitie de acest rang.

PREMIERA! Finala Campionatului European de Handbal pe Plaja de desfasoara pe 3 terenuri cu 28 de echipe!

Pentru prima data la un „ebt Finals” se va juca pe trei terenuri, la fel cum tot o premiera este si faptul ca numarul echipelor participante a fost suplimentat de la 24 la 28. O alta realizare de interes pentru finala din Baia Mare vor fi tribunele care vor avea de data aceasta o capacitate de peste 1.000 de locuri, dand intregului stabiliment imaginea unei adevarate arene sportive instalate in inima orasului.

PREMIERA! Pentru prima data in istorie se vor juca meciuri de handbal pe plaja pe timp de noapte

Chiar daca nu a fost o cerinta obligatorie a forului european, organizatorii au reusit sa asigure la aceasta editie o alta premiera europeana la un „ebt Finals”. Va fi primul turneu final de acest fel la care se va juca la lumina unei instalatii profesionale de iluminat pe timp de noapte. Aceasta va asigura un grad al iluminarii de cel putin 500 de lucsi (aprox 30.000 wati), necesari pentru ca si transmisia live la televiziune si pe internet sa fie de o calitate exceptionala.
Pentru aceasta realizare echipa de organizare a fost felicitata public de comisarul EHF Marko Trespidi, cel care raspunde direct de buna desfasurare a acestui turneu: „Transmit felicitarile mele intregii echipe de organizare. „ebt Finals 2019” va avea meciuri jucate la lumina nocturnei pentru prima data in istorie. Cu aceasta realizare ati doborat deja toate recordurile.”

Meritul principal al acestei importante realizari ii apartine lui Claudiu Breban, unul din putinii profesionisti romani, cand vine vorba despre intalatii de iluminat dedicate evenimentelor sportive. De numele lui se leaga meciul din Cupa Romaniei din 2015, disputat in nocturna, cand FCM Baia Mare a pierdut dupa palty-uri in fata celor de la Steaua Bucuresti. Din CV-ul sau face parte si iluminarea altor stadioane precum cele din Sibiu, Miercurea Ciuc, Sfantu Gheorghe si Calarasi, unde nocturna mobila a contribuit la desfasurarea in conditii perfecte a unor meciuri importante de pe scena fotbalistica din Romania. Datorita sponsorizarii realizate de Claudiu Breban, o parte destul de importanta a meciurilor de la „ebt Finals 2019”, se vor juca in nocturna.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2