Pentru prima oară, un vaccin pe bază de plante a dat rezultate similare cu unul dezvoltat prin metoda clasică

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Pentru prima oară, un vaccin pe bază de plante a dat rezultate similare, în faza 3 a testelor clinice, cu unul dezvoltat prin metoda clasică. Este vorba despre un vaccin bazat pe tutun, dezvoltat în Australia împotriva gripei, care a fost testat de 23.000 de persoane, informează sciencealert.com.

Vaccinul conținea particule asemănătoare virusului care semănau cu tulpini de gripă circulante, extrase din rudele de tutun autohtone care au fost instruiți genetic să producă proteinele virale.

Cele două studii combinate au implicat aproape 23.000 de persoane, iar rezultatele sugerează că vaccinul derivat din plante nu este doar sigur, dar comparabil cu vaccinurile comerciale actuale împotriva gripei.

„Din câte știm, aceste studii și programul de dezvoltare clinică care le-a precedat sunt cea mai mare demonstrație de până în prezent a potențialului pentru un medicament pe bază de plante care să producă un vaccin uman care poate fi sigur, imunogen și eficient”, a scris echipa de cercetare.

În fiecare an, vaccinurile care ne protejează împotriva gripei trebuie reformulate pentru următorul sezon gripal. Virusul gripal este ca și un cameleon, schimbându-și în permanență moleculele de proteine ​​pe care le afișează pe suprafața sa exterioară, iar acest lucru îi face pe cercetători să caute modalități de a îmbunătăți tehnologia actuală de vaccinare.

În lucrarea lor, cercetătorii susțin că sistemul lor pe bază de plante poate produce primele doze ale unui vaccin gripal nou conceput în termen de două luni de la identificarea unei tulpini gripale emergente.

Cotos Robert

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *