PENTRU ȘOFERI – Ceață la Vișeu de Sus și pe DN17C Dealul Ștefăniței

Anul 2022 aduce încă din prima zi ploi în județul Maramureș. De altfel, luna decembrie a anului trecut a fost una mai mult ploioasă, dar am avut zile cu zăpadă, de asemenea. La această oră avem ceață pe DN18 la Vișeu de Sus, dar și pe DN17C Dealul Ștefăniței, fapt care duce la o vizibilitate mai redusă în trafic.

Angajatii secției de drumuri nationale au intervenit cu 7 utilaje si au imprastiat 24 tone de material antiderapant. Pe sectoarele de drumuri judetene s-a actionat cu 11 utilaje si s-au raspandit 27 tone de material antiderapant. Cerul este acoperit. Ploua slab in judet. Vantul prezinta intensificari temporare in zona inalta de munte. Stratul de zapada masura pana la 30 cm la statia meteo Iezer 13 cm in Pasul Gutai, 8 cm in Poiana Borsa, 7 cm in Baia Borsa, 6 cm la Cavnic. Debitele si nivelurile principalelor cursuri de apa din bazinele hidrografice au fost usor variabile.

Comitetulș Județean pentru Situații de Urgență anunță că nu au fost semnalate probleme. Vremea va fi deosebit de calda pentru aceasta perioada, indeosebi ziua. Cerul va fi temporar noros. In cursul zilei si in prima parte a noptii pe arii relativ extinse va ploua. In zona montana mai inalta vor fi precipitatii mixte. Vantul va sufla slab si moderat cu intensificari locale si temporare, in general de 45…50 km/h, iar in zona montana inalta, rafalele vor depasi 60…70 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 5 si 8 grade, iar cele minime, in scadere fata de noaptea precedenta, intre -1 si 1 grad. Izolat se va semnala ceata.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu