PENTRU ȘOFERI – Compensare de 50 de bani la combustibil direct la pompă

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Nicolae Ciucă a anunțat că romanii vor beneficia de o compensare direct la pompă de 50 bani la combustibil. Acesta a declarat în 23 iunie că „pentru ca cetățenii români și firmele să plătească mai puțin pentru carburant am identificat, împreună cu specialiștii, o soluție de compensare în sumă fixă de 50 de bani, care se va aplica direct la pompă. În sprijinul parteneriatului dintre societatea civilă și guvern, între guvern și populație, precum și mediul de afaceri, am luat decizia să aplicăm această măsură, care a fost adoptată și de alte țări”.

„Jumătate din această reducere va fi decontată de către stat printr-un mecanism care va fi implementat între distribuitori și ministerele de resort. Mecanismul prin care să asigurăm stabilitatea prețurilor la combustibil va fi aplicat pentru o perioadă de trei luni. Compensarea va fi evidențiată pe fiecare bon fiscal emis la stațiile de alimentare cu combustibil. Valoarea pachetului de compensare, pentru această perioadă, va fi de 2 miliarde de lei, jumătate din acești bani urmând a fi asigurați de la bugetul de stat.

Această măsură este parte a pachetului de protejare a cetățenilor și a firmelor și urmărește diminuarea efectelor creșterii inflației și a efectelor produse de crizele multiple pe care le traversăm. Desigur, la finalul acestei perioade, vom analiza dacă va fi necesar un set nou de măsuri. Doresc să fac mențiunea că avem, de asemenea, la îndemână, un instrument util – mă refer la ordonanța de combatere a efectelor speculative – prin acesta vom asigura un nivel ridicat de protecție a consumatorilor împotriva creșterilor nejustificate a prețurilor. Măsurile pe care noi le luăm și care fac parte dintr-un mecanism eficient, pentru următoarele trei luni, așa cum am menționat, nu afectează în niciun fel bugetul de investiţii.

Guvernul va păstra ținta de 7% din PIB pentru investiții, respectiv 88 de miliarde de lei. În același timp, vom intensifica eforturile pentru a absorbi banii asigurați prin fondurile europene, atât prin cadrul multi-anual financiar, cât și prin PNRR”, a spus Ciucă.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2