PER: Cine il inlocuieste pe Cristian Anghel in Consiliul Judetean Maramures

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Odata cu plecarea in fruntea ALDE Maramures, Cristian Anghel si-a pierdut mandatul de consilier judetean, pe care l-a obtinut dupa ce a fost ales pe lista Partidului Ecologist Roman (PER).

El va fi inlocuit de Claudiu Franc, presedinte al Federatiei Crescatorilor de Bovine.

Referitor la aceasta tema si nu numai, Biroul Politic Permanent judetean al PER face urmatoarele precizari:

„- Prin adresa nr. 14/02.08.2019 s-a comunicat Consiliului Judetean Maramures incetarea mandatului domnului Cristian Anghel si nominalizarea din partea Partidului Ecologist Roman din lista supleantilor pentru functia de Consilier Judetean a domnului Claudiu Franc.

– Partidul Ecologist Roman filiala Maramures ramane consecvent principiilor asumate la alegerile locale din 2016 prin politicile publice ce urmaresc idealurile cetatenilor care ne-au acordat increderea si votul, asfel inlocuirea unui ales local in plenul Consiliului Judetean va da si mai multa fermitate demersurilor noastre administrative pentru sustinerea politicilor ecologiste.

– „Claudiu Franc este medic veterinar si presedinte al Federatiei Crescatorilor de Bovine. Are statura si vocatie de lider. Putea sa fie director, secretar de stat ori chiar ministru “… citat din revista Profitul agricol nr.23/12.06.2019. Fiind deprins cu munca in echipa avem garantia ca prestatia lui in Consiliul Judetean va pune pe prim plan interesele de grup si nu pe cele individuale, contribuind astfel la ecologizarea clasei politice!

– Ne exprimam convingerea ca aceasta schimbare intareste echipa PER Maramures astfel ca la alegerile din 2020 sa detinem forta necesara unei schimbari in bine a scenei politice locale.

– Prin apelul pentru reunirea dreptei, lansat de catre PER in cursul lunii ianuarie 2019, am incercat coagularea tuturor fortelor din dreapta esicherului politic pentru o unitate de actiune si asigurarea progresului societatii romanesti. Acest apel a ramas fara ecou din pacate, partidele de opozitie preferand interventiile disparate facute haiduceste dar care nu pot satisface asteptarile reale ale populatiei.

– Partidul Ecologist Roman se situeaza pe dreapta esicherului politic, orice intelegere cu partidele de stanga fiind strict conjuncturala datorita diferentelor evidente de doctrina. In acest context, tinem sa precizam ca datorita deciziei de a nu intocmi liste proprii pentru candidati la alegerile europarlamentare din mai 2019 a fost negociata o sustinere a listelor de candidati ai Partidului Social Democrat, in schimbul promovarii urmatoarelor initiative legislative ale electoratului PER:

1. Reducerea TVA la produse BIO si Traditionale;

2. Promovarea Legii de interzicere a taierilor haotice de paduri si de interdictie a exportului de busteni si cherestea pentru o perioada de 10 ani;

3. Promovarea Legii privind raspunderea magistratilor;

4. Adoptarea conceptului “Dracula” ca brand de tara;

5. Declararea infrastructurii rutiere ca strategie nationala, simplificarea procedurilor pentru acordarea autorizatiilor de mediu.

Cele cinci proiecte de tara fac parte din programul de guvernare al Partidului Ecologist Roman, si vizeaza in principal protectia mediului inconjurator si dezvoltarea Romaniei. Daca unele masuri au fost deja adoptate de Guvernul actual altele asteapta sa fie adoptate in curand, ceea ce face posibila atingerea unor tinte ecologiste chiar si din pozitia de partid care nu ne-am aflat niciodata la guvernare.

Pe cale de consecinta pentru eliminarea oricarui tip de speculatii, PER nu are nici un acord politic la acest moment, fiind in continuare interesat sa satisfaca mandatul primit de la propriul sau electorat”.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole