Perchezitie in Baia Mare: 39.200 tigarete de contrabanda confiscate de politisti

Joi, 26 aprilie, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au pus in aplicare un mandat de perchezitie domiciliara, la un imobil situat in zona Pietei Izvoare, din municipiul Baia Mare, unde existau indicii ca se depoziteaza tigari provenite din contrabanda. Activitatile s-au desfasurat in cadrul unui dosar penal instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Baia Mare.

A fost vizata o femeie de 45 de ani, din Baia Mare, banuita ca ar fi implicata in activitati de colectare, transport, depozitare si comercializare ilicita a produselor din tutun, potrivit IPJ Maramures.

In urma perchezitiei, politistii au ridicat in vederea confiscarii 1.960 pachete cu tigari nemarcate corespunzator, in valoare de 23.520 de lei.

Totodata, politistii au ridicat 9.700 de lei, despre care exista indicii temeinice ca ar proveni din activitati de contrabanda, precum si bunuri de natura a proba activitatea comerciala ilicita desfasurata de aceasta.

Politistii continua cercetarile, sub supravegherea procurorului, pentru identificarea tuturor persoanelor implicate in activitatea infractionala si tragerii acestora la raspundere penala.

Tot ieri, politistii specializati in investigarea criminalitatii economice au efectuat verificari pentru prevenirea, descoperirea si combaterea activitatilor comerciale ilicite, la 19 persoane fizice si juridice.

In urma controalelor efectuate pentru protejarea populatiei, au fost constatate doua infractiuni de contrabanda si aplicate sapte sanctiuni contraventionale, in valoarea de 17.000 de lei. De asemenea, au fost confiscate 130 kg legume fructe ce urmau a fi comercializate ilegal.

ZiarMM

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1