Perchezitii de amploare la traficanti de medicamente

Reclame home 1
Reclame home 1

medicamenteProcurorii DIICOT si ofiteri de politie efectueaza joi 14 perchezitii domiciliare pe raza judetelor Gorj, Mehedinti, Dolj, Cluj, Timis si in Capitala, in cadrul unei actiuni de destructurare a unei grupari specializate in cumpararea si vanzarea unor medicamente din tara si strainatate de tip Xanax, Rivotril, Diazepam, care au continut stupefiant.

Potrivit unor surse oficiale, la Biroul Teritorial Gorj al DIICOT se afla inregistrat un dosar din 16 mai 2014, in care a fost inceputa urmarirea penala „in rem” cu privire la fapta de trafic ilicit de droguri de risc, constand in aceea ca o persoana cunoscuta sub apelativul „George” are ca preocupari comercializarea medicamentului Xanax, ce are in componenta o substanta activa, ce se regaseste in tabelul III — anexa la Legea 143/2000 — droguri de risc, cautand potentiali beneficiari din judetele Mehedinti si Gorj.

Medicamentul comercializat provine atat din Romania, cat si din Serbia si Bulgaria si este furnizat in cutii, percepandu-se intre 25-60 lei/cutie, in raport de concentratia comprimatelor.

La data de 13 martie 2015, procurorii au extins urmarirea penala in acest dosar, fiind stabilit ca activitatea este savarsita de un grup infractional structurat pe paliere, incepand cu procurarea, distribuirea, vanzarea si transportul acestor medicamente din Romania in Norvegia, unde sunt vandute tot prin intermediul membrilor retelei.

S-a mai stabilit ca medicamentele erau procurate de la dealeri din depozite din Romania, dupa care medicamentele erau distribuite la oameni de legatura din Mehedinti si Gorj, care asigurau finantarea si apoi transportul in afara tarii.

Gruparea a actionat in perioada 2014-2015, implicand dealeri de medicamente, farmacisti si persoane care faceau trafic intern si international cu medicamente cu continut stupefiant de ordinul sutelor de mii de comprimate, realizand beneficii financiare substantiale.

Tot in acest dosar se efectueaza cercetari si fata de un avocat din cadrul Baroului Mehedinti, pentru aderare la un grup infractional organizat si complicitate la trafic de droguri de risc.

Actiunea are loc cu sprijinul de specialitate al lucratorilor SRI Gorj.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole