Perchezitii domiciliare si auto in Viseu de Sus intr-un dosar de favorizare a faptuitorului si abuz in serviciu

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Luni, 9 decembrie, politistii Brigazii de Combatere a Crimei Organizate Cluj-Napoca – Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate Maramures, impreuna cu procurori D.I.I.C.O.T. – Structura Centrala, au efectuat sase perchezitii domiciliare si sase perchezitii auto, pe raza orasului Viseu de Sus – Maramures.

Au fost vizate persoane banuite ca ar fi sustinut activitatea infractionala a altor persoane care, sub pretextul desfasurarii unor servicii educative privind recuperarea si reintegrarea sociala (in cadrul unor proiecte si fundatii), ar fi avut preocupari pe linia comiterii infractiunilor de favorizarea faptuitorului si abuz in serviciu, conform IPJ Maramures.

In urma perchezitiilor au fost ridicate 12 laptop – uri, 13 telefoane mobile, memory stick-uri, calculatoare, HD extern, 600 de euro, 4.400 de lei si inscrisuri susceptibile a avea legatura cu cauza.

Au fost puse in aplicare 12 mandate de perchezitie. In baza probatoriului administrat, fata de trei barbati a fost dispusa masura retinerii pentru 24 de ore, iar fata de alte trei persoane s-a luat masura controlului judiciar pentru 60 de zile. Persoanele retinute urmeaza a fi prezentate instantei cu propunere de arestare preventiva.

In actiune au fost angrenati si politisti de combatere a criminalitatii organizate Salaj, de investigatii criminale din Ilfov si de la Serviciul Judetean Anticoruptie Maramures si jandarmi din cadrul Brigazii Mobile de Jandarmi Cluj.

Cercetarile sunt continuate sub aspectul comiterii infractiunilor de de constituire a unui grup infractional organizat, favorizarea faptuitorului si abuz in serviciu.

Actiunea a avut sprijinul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din Politia Romana.

* * *

„Reamintim faptul ca, in cauza, la data de 27 august 2019, au mai fost efectuate 8 perchezitii pe raza localitatilor Viseu de Sus si Leordina, din judetul Maramures.

Perchezitiile au vizat 8 barbati, cu varste cuprinse intre 29 si 61 de ani, banuiti ca, sub pretextul derularii unor activitati educative privind recuperarea si reintegrarea sociala a tinerilor, ar fi supus minori la munci epuizante, i-ar fi lipsit de libertate si le-ar fi interzis sa ia legatura cu familiile, cu alte persoane ori cu autoritatile.

La acea data, au fost puse in executare 9 mandate de perchezitii domiciliare si 3 mandate de aducere pentru cei in cauza, doi fiind cetateni germani”, mai precizeaza IPJ Maramures.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2