PERCHEZIȚII – Droguri din Olanda aduse cu firme de curierat și vândute liceenilor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Satu Mare împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Satu Mare, au efectuat recent un număr de 30 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Satu Mare și Bihor, vizat fiind un grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept.

Potrivit DIICOT, liderul grupării procura drogurile de pe teritoriul Olandei, prin intermediul unor firme de curierat, iar după ce le introducea în România, le comercializa prin intermediul unor dealeri pe raza județului Satu Mare, inclusiv in zona liceelor, cu sume cuprinse între 100 și 200 de lei/gram.

„În urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate și indisponibilizate 873 de grame de substanță pulverulentă de culoare maronie, 356 grame de substanță cristalină de culoare alba(mefedronă), 16 grindere, 8 cântare de precizie, sumele de 17.800 ron și 400 euro, 2 pistoale supuse autorizării, o arma cu aer comprimat deținută ilegal, 115 alice, 24 macete și 2 săbii.
Pe parcursul investigațiilor efectuate în cauză, organele de cercetare penală au efectuat și capturi intermediare de peste un kilogram de mefedronă. La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Satu Mare, au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 10 persoane. Acțiunea a fost efectuata ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Oradea, SCCO Maramureș și SCCO Sălaj, al lucrătorilor de poliție din cadrul IPJ Satu Mare și IPJ Bihor, al jandarmilor din cadrul Brigăzii Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca și IJJ Satu Mare”, arată DIICOT.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2