Perchezitii finalizate cu confiscarea a mii de pachete cu tigari, arma cu aer comprimat, statii de emisie-receptie si diferite sume in lei si valuta

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In ultimele 24 de ore, politistii de frontiera din cadrul ITPF Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat aproximativ 22.000 pachete tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 257.000 lei, marfa ce urma sa ajunga pe piata neagra de desfacere din zona. O parte din tigari, si anume 8.464 pachete tigari, precum si alte bunuri au fost descoperite si confiscate in urma unor perchezitii desfasurate de catre politistii de frontiera, la domiciliile a doi satmareni implicati in activitati de contrabanda.

Iulia Stan, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: “In baza unor mandate emise de catre Judecatoria Satu Mare, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Halmeu si a Serviciului Teritorial a Politiei de Frontiera Satu Mare – I.T.P.F. Sighetu Marmatiei, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Satu Mare, au efectuat cinci perchezitii domiciliare la imobile de pe raza localitatilor Halmeu si Porumbesti, judetul Satu Mare.”

In urma perchezitiilor efectuate, politistii de frontiera au descoperit si confiscat de la domiciliile a doi cetateni romani, ambii in varsta de 26 de ani, cantitatea de 8.464 pachete tigari, de provenienta ucraineana, 11 telefoane mobile, doua statii de emisie-receptie, o arma cu aer comprimat si diferite sume in lei si valuta (45.000 lei si 29.300 euro).

Tigarile, in valoare de peste 99.000 lei, precum si celelalte bunuri au fost transportate la sediul Politiei de Frontiera in vederea continuarii cercetarilor. Celor doi satmareni li s-au intocmit dosare penale sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, fapta prevazuta si pedepsita de Codul Vamal al Romaniei. Totodata, cercetarile continua sub coordonarea procurorului de caz, fata de cei doi fiind dispusa masura retinerii pentru o perioada de 24 de ore, urmand ca la finalizare sa fie luate masurile legale.

Iulia Stan, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: “Si politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Brodina, pe timpul unor misiuni de supraveghere si control la frontiera de stat, au depistat abandonat, pe directia localitatii Falcau, judetul Suceava, un autoturism marca Audi A6, care era incarcat cu colete care contineau tigari de contrabanda de provenienta ucraineana.”

Autoturismul si coletele cu tigari de provenienta ucraineana au fost transportate la sediul sectorului, unde in urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 13.500 pachete cu tigari. Marfa, in valoare de 157.950 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii, iar autoturismul in valoare de 12.000 lei folosit la activitatea infractionala a fost indisponibilizat la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor. In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, la final urmand a se lua masurile legale ce se impun. ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2