PERCHEZIȚII ÎN MARAMUREȘ – Evaziune fiscală în domeniul comerțului cu benzină și motorină

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Evaziune fiscală în domeniul comerțului cu carburanți, în atenția polițiștilor. Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice – I.G.P.R., sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, au pus, în data de 10 mai, în aplicare 31 de mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Bihor, Ialomița, Ilfov, Maramureș și Satu Mare.

„Activitățile s-au desfășurat la persoane și la sediile/punctele de lucru ale mai multor societăți comerciale, care activează în domeniul comerțului intracomunitar de produse energetice accizabile (benzină și motorină), într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

În același timp, au fost puse în executare 13 mandate de aducere, iar persoanele depistate au fost conduse la sediul unității de poliție, în vederea audierii acestora, pentru clarificarea situației de fapt.  Din cercetări a reieșit că, în perioada 2019 – 2022, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale, persoanele bănuite ar fi dispus înregistrarea în evidențele contabile ale societăților comerciale a unor tranzacţii fictive, derulate cu societăţi comerciale de tip fantomă, atât rezidente, cât şi nerezidente (Cehia, Germania, Slovacia), controlate direct de aceştia sau prin persoane interpuse, aflate în sfera lor de influenţă, prejudiciind în acest mod bugetul de stat cu aproximativ 1.000.000 de euro, prin compensarea nejustificată a T.V.A. de plată”, arată Poliția Română.

6 persoane au fost reținute în urma acestor percheziții, acestea urmând a fi prezentate procurorului de caz, cu propunere de luare a altor măsuri preventive. În urma perchezițiilor au fost ridicate 5 telefoane mobile, utilizate de persoanele bănuite, împreună cu mai multe documente contabile utile cauzei, fiind instituită și măsura sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile și imobile ale bănuiților, în valoare de 1.217.350 de lei, cât și poprirea asupra conturilor bancare ale acestora, până la concurența a 4.167.321 de lei. Totodată, au fost descoperite sume de bani în lei și valută, în valoare totală de 51.915 lei, asupra cărora urmează a fi instituit sechestrul asigurător.

Facem precizarea că efectuarea percheziției domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluționării cauzei, care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole