PERCHEZIȚII ÎN MARAMUREȘ – Incredibil unde ascund maramureșenii țigările din Ucraina (FOTO)

Reclame home 1
Reclame home 1

Când vine vorba de ascunsul țigărilor provenite din contrabandă, maramureșenii sunt extrem de inventivi. Azi, 24 martie, am avut percheziții domiciliare în mai multe localități din județul nostru, 14 mai exact, fiind descoperite și confiscate peste 66.000 pachete ţigări cu timbru ucrainean și românesc în valoare de 1.300.000 lei, precum și 550.684 lei, respectiv sume în valută. Doi maramureșeni sunt cercetati pentru contrabandă și evaziune fiscală, în continuare fiind desfășurate cercetări sub directa coordonare a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dragomirești.

„În urma extinderii cercetărilor în două dosare de contrabandă și evaziune fiscală din anul 2022, ieri 23.02.2023, în baza unor mandate emise de către Judecătoria Dragomirești, polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației împreună cu cei din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș și Sectoarelor Poliției de Frontieră Sighetu Marmației și Sarasău, respectiv în cooperare cu polițiștii de la IPJ Maramureș, au efectuat paisprezece percheziții domiciliare la imobile de pe raza mai multor localităţi de raza județului Maramureș.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate în vederea confiscării 66.429 pachete ţigări, cu timbre ,,For Duty-Free only”, ucrainean și românesc, 550.684 lei, 16.960 articole pirotehnice, un pistol cu aer comprimat și muniția aferentă, 2.700 de euro, 140 lire sterline, 8 telefoane mobile și alte înscrisuri de interes în cauză.

Ţigările, în valoare de peste 1.300.000 (265.000 de euro), precum și sumele în lei și valută, precum și celelalte bunuri au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor. În ceea ce privește cantitatea de țigări cu timbru românesc, pentru care nu s-au putut prezenta documente de provenineță, au fost informate organele specializate din cadrul ANAF-ului, în vederea dispunerii măsurilor legale”, au anunțat polițiștii de frontieră maramureșeni.

O femeie de 50 de ani și un bărbat de 58 de ani (acesta fiind reținut pentru 24 de ore), sunt cercetați acum pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă în formă continuată și evaziune fiscală. Cercetările continuă sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Prchetului de pe lângă Judecătoria Dragomirești, în vederea documentării întregii activități infracționale, urmând ca la final să fie luate măsurie legale ce se impun.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole