Perchezitii in Maramures intr-un dosar de trafic de persoane si proxenetism

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

La data de 16 ianuarie, procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul teritorial Pitesti impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul B.C.C.O. Pitesti efectueaza un numar de unsprezece perchezitii domiciliare pe raza judetelor Arges si Maramures, la locuintele a noua suspecti (majoritatea din Campulung, jud. Arges), cercetati pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de persoane si proxenetism, simultan fiind efectuate 2 perchezitii domiciliare de catre autoritatile judiciare din Cantonul Vaud, Elvetia, se arata pe site-ul diicot.ro

In cauza exista suspiciunea rezonabila ca, in perioada octombrie 2016 – octombrie 2017, suspectii au racolat prin inducere in eroare, folosind metoda loverboy, zece tinere cu o situatie materiala precara, pe care le-au transportat in orasul Lausanne, Elvetia, unde le-au constrans sa se prostitueze stradal chiar si in conditii de ger extrem ori atunci cand aveau probleme de sanatate, supraveghindu-le activitatea de racolare a clientilor. Majoritatea suspectilor deveneau agresivi atunci cand erau nemultumiti de sumele de bani castigate de catre persoanele vatamate, pe care si le insuseau in cvasitotalitate, ori atunci cand considerau ca acestea petrec prea mult timp cu un client.

Printre persoanele exploatate se afla si o tanara care a fost cumparata de trei dintre suspecti de la un suspect, care o recrutase prin metoda loverboy.

La data de 30.11.2016, una dintre tinerele exploatate a fost ucisa de catre un client, prin aplicarea a 26 de lovituri de cutit, cadavrul acesteia fiind transportat si abandonat intr-o padure din apropierea orasului francez Becanson, situat la granita cu Elvetia.

In urma cercetarilor efectuate in cauza, a rezultat ca, din activitatea infractionala, membrii grupului au obtinut peste 2 milioane de euro.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitesti, vor fi aduse, in vederea audierii, un numar de 23 de persoane.
Pentru probarea activitatii infractionale au fost organizate intalniri de coordonare la sediul Eurojust, Haga, precum si in Elvetia si in Romania, impreuna cu autoritatile judiciare din Elvetia, in urma carora a fost incheiat un Acord de Echipa Comuna de Ancheta.

Sprijinul financiar si logistic a fost asigurat de catre Eurojust. Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale. Actiunea a fost efectuata cu sprijinul I.J.J. Arges.

Facem precizarea ca pe parcursul intregului proces penal persoanele cercetate beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *