Perchezitii in Maramures la contrabandistii de tigari

Reclame home 1
Reclame home 1

perchezitii-oradea-mascatiProcurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism –  Serviciul Teritorial Brasov, Serviciul Teritorial Bacau, Serviciul Teritorial Iasi, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul  D.C.C.O., B.C.C.O. Brasov, B.C.C.O. Iasi, B.C.C.O. Bacau, S.C.C.O. Maramures, B.C.C.O. Galati, S.C.C.O. Braila, B.C.C.O. Suceava, S.C.C.O. Vaslui, S.C.C.O. Neamt, actioneaza concertat in vederea destructurarii a 3 grupuri infractionale organizate, constituite pentru savarsirea infractiunii de contrabanda cu produse accizabile (tigari).

In fapt, se retine ca, in perioada 2013 – 2014, membrii acestor grupuri infractionale au introdus pe teritoriul Romaniei, pe raza judetelor Brasov, Covasna, Maramures, Bacau, Neamt, Suceava, Vaslui, Iasi si Buzau tigarete de diferite marci, (Viceroy, Plugarul, Monte Carlo, Doina), provenind din Republica Moldova si Ucraina, distribuite ulterior ”pe piata neagra” in sistem en-gross sau en-detail, prin sustragere de la controalele vamale si fara achitarea sumelor datorate bugetului consolidat al statului cu titlu de accize sau TVA.

Membrii acestor grupuri au creat veritabile retele de colectare, preluare, transport si depozitare a tigaretelor provenite din contrabanda, acestea fiind structurate pe paliere in functie de rolurile indeplinite in cadrul grupului infractional.

Procurorii D.I.I.C.O.T. efectueaza 263 de perchezitii domiciliare pe raza judetelor sus-mentionate, din probele administrate rezultand ca membrii grupurilor infractionale au introdus in tara si au comercializat peste 2 milioane pachete tigari de contrabanda.

La sediile serviciilor teritoriale vor fi conduse un numar de 110 persoane, in vederea audierii.

Actiunea a fost efectuata cu sprijinul Inspectoratului General al Jandarmeriei si Brigazii Speciale de Interventii ”Vlad Tepes”.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole