Perchezitii in Maramures pentru destructurarea unui grup infractional

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

La data de 5 aprilie, actionand in cadrul unei cereri de comisie rogatorie formulata de catre autoritatile judiciare din Franta, cu sprijinul Eurojust si Europol, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Directiei de Investigatii Criminale si Serviciului  de Investigatii Criminale Maramures au efectuat un numar de 29 perchezitii domiciliare pe raza judetelor Maramures, Bistrita Nasaud, Braila, Timis, Satu Mare, Prahova si a municipiului Bucuresti, in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unui grup infractional organizat format din cetateni romani, specializat in savarsirea infractiunii de furt calificat.

In  cauza exista suspiciunea rezonabila ca  in perioada anilor 2015 – 2017, membrii grupului  au savarsit mai multe infractiuni de furt calificat pe teritoriul Frantei, respectiv au sustras din mai multe autotrenuri produse cosmetice de lux.

Ca metoda de operare, membrii grupului identificau autovehicule care transportau bunuri pentru diferite firme de produse cosmetice. Odata identificate, suspectii  montau pe acestea dispozitive de urmarire in parcarile in care acestea opreau sau la sediile firmelor la care era incarcata marfa.

Ulterior, acestia urmareau autovehiculele incarcate cu produse cosmetice si in perioadele in care acestea stationau  in diferite  parcari, profitand de neatentia soferilor, sustrageau marfa din autovehicule, folosindu-se de diferite dispozitive de taiere. Produsele sustrase erau ulterior transportate pe teritoriul altor tari si comercializate.

Prejudiciul se ridica la aproximativ 2 milioane de euro. De asemenea, membrii grupului au savarsit acelasi gen de infractiuni si in Germania, Belgia, Olanda, Italia si Polonia, valoare prejudiciului cauzat in aceste tari fiind in curs de stabilire.

In urma perchezitiilor au fost ridicate parfumuri, produse electronice, telefoane mobile si documente.

In cauza au fost emise  un numar de 9 mandate europene de arestare.

De asemenea, in ultimele zile, alti 7 membrii ai gruparii au fost arestati in strainatate, dintre care 2 in Franta, 2 in Germania, 2 in Italia si unul in Belgia.

Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale.

De asemenea la actiune au participat si reprezentantii  autoritatilor judiciare franceze, precum si  reprezentantul de la  Europol.

diicot.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

4 Comments

  1. nelu

    Foarte interesant articolul din ”Evenimentul Zilei” de joi, 9 martie 2017, intitulat ”90.000 de lei, salariul unei handbaliste de la Baia Mare. Cătălin Cherecheș plătea regește.” Copii după acest articol sunt distribuite la cetățeni prin Baia Mare. Azi am primit și eu una.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2