UPDATE – Perchezitii in Maramures si mai multe localitati intr-un caz de evaziune fiscala si spalarea banilor

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

UPDATE: “Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economica Maramures acorda sprijin SICE Giurgiu care desfasoara cercetari intr-un dosar de evaziune fiscala si efectueaza doua perchezitii in zona Targu Lapus”, au declarat reprezentantii IPJ Maramures, pentru ZiarMM.

Politistii de investigare a criminalitatii economice efectueaza, joi, 21 martie 197 de perchezitii domiciliare, in 19 judete si in Capitala, la persoane banuite ca ar fi cauzat un prejudiciu de peste 6 milioane de dolari, prin evaziune fiscala.

“Activitatile au loc pe raza municipiului Bucuresti si a judetelor Arges, Braila, Brasov, Buzau, Constanta, Dambovita, Gorj, Ialomita, Ilfov, Maramures, Teleorman, Arad, Dolj, Mehedinti, Neamt, Valcea, Prahova, Olt si Giurgiu, la societati comerciale si persoane banuite de evaziune fiscala si spalarea banilor”, informeaza un comunicat al Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR).

Din investigatii a rezultat ca, in perioada 2012-2014, mai multe societati comerciale ar fi inregistrat in evidenta contabila cheltuieli nereale, utilizand facturi fictive de la doua societati comerciale cu comportament de tip “fantoma”, cu sediul pe raza judetului Giurgiu, constand in achizitionarea de marfuri si servicii care, in realitate, nu au fost realizate de firmele din Giurgiu, potrivit anchetatorilor.

“In cauza, se efectueaza cercetari fata de 103 persoane banuite ca ar fi inregistrat in evidenta contabila achizitii si servicii nereale, constand in cumpararea de legume, fructe, utilaje industriale, ambalaje si prestari de servicii privind organizarea unor spectacole, precum si repararea unor spatii apartinand unor institutii de interes public”, se arata in comunicat.

Politistii vor ridica documente contabile, contracte, facturi si inscrisuri folosite la banci.

Prejudiciul total cauzat bugetului de stat este de 6,5 milioane de dolari americani, dintre care 4,5 milioane de dolari ar fi fost transferati din conturile bancare apartinand celor doua societati din Giurgiu, catre firme din China, fara a avea ca temei operatiuni economice, precizeaza IGPR.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *