Perchezitii la BMW pentru suspiciuni privind manipularea emisiilor poluante

PNL

Procurorii germani au anuntat marti ca au efectuat perchezitii la sediul din Munchen al constructorului auto german BMW precum si la o uzina BMW din Austria in cadrul unei anchete cu privire la posibila utilizare a unor programe software capabile sa manipuleze emisiile poluante, informeaza Reuters, transmite AGERPRES.

Separat, BMW a confirmat aceste perchezitii precizand ca procurarii au fost interesati de existenta unor programe software “integrate in mod eronat” in aproximativ 11.400 de exemplare BMW seria 7 si BMW M550 echipate cu motoare diesel.

Constructorul auto german a reamintit ca in luna februarie a rechemat la service un numar de 11.700 vehicule pentru a rezolva o problema la sistemul software care gestioneaza motoarele, dupa ce a descoperit ca un program gresit a fost instalat pe aceste vehicule.

In 2015, a fost descoperit un amplu program de manipulare a emisiilor poluante la constructorul auto german Volkswagen care a afectat aproximativ 11 milioane de vehicule echipate cu motoare diesel. Intre timp si alti constructori auto sunt banuiti ca au manipulat emisiile poluante.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1