PERICOL DE AVALANȘĂ – Cadavrul unui ucrainean va fi recuperat abia maine din Munții Maramureșului

Reclame home 1
Reclame home 1

Cadavrul ucraineanului care și-a pierdut viața în munții Maramureșului la începutul săptămanii după ce a fugit de războiul din Ucraina, cautand ajutor în Romania, va fi recuperat abia maine, 7 aprilie. În zona este pericol mare de avalanșă, după cum aveau să constate și echipajele de căutare a persoanelor rătăcite pe Pop Ivan.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a anunțat că unitatea mobilă de prim-ajutor, EPA a revenit la fața locului unde acționează echipele de intervenție în sistem integrat pentru asigurarea ajutorului medical de urgență.

„Având în vedere faptul că există riscul producerii de avalanșă, iar condițiile meteorologice sunt nefavorabile, este semnalată ceață în Masivul Pop Ivan, operațiunea de extragere/recuperare a persoanei decedate, dintr-o zonă montană greu accesibilă, a fost luată decizia efectuării misiunii în cursul zilei de mâine, 7 aprilie 2022. În acest context, echipele de intervenție și elicopterul SMURD din cadrul Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne, care au acționat în sistem integrat, se retrag din teren.

În Ucraina au fost găsite și salvate de către autoritățile ucrainene șase persoane. În România au fost găsite și salvate trei persoane de cetățenie ucraineană care au trecut ilegal frontiera de stat a țării noastre. În acest moment nu mai sunt persoane rătăcite în zona Masivului Pop Ivan care să fie căutate în cadrul acestei operațiuni”, anunță CJSU.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole