PERICOL – Mercur găsit pe un drum public, în spatele unei școli

Reclame home 1
Reclame home 1

Alertă după ce o anumite cantitate de mercur a fost depistată în spatele unei școli din municipiul Suceava. La fața locului au intervenit pompierii, dar și polițiștii sau comisarii Gărzii de Mediu Suceava.

„Am fost sesizați cu privire la faptul că pe un drum public, în spatele Școlii gimnaziale nr. 8 din municipiul Suceava, în zona garajelor din cartierul Cartodrom, există o cantitate de cca. 10-20 ml de mercur direct pe sol. Echipa de permanență s-a deplasat de urgență la fața locului  împreună cu un echipaj din cadrul Politiei municipiului Suceava. Contactand petentul ne-a indicat exact zona unde am constatat că aspectele sesizate se confirmă! S-a informat I.P.J Suceava și I.S.U. Suceava cu privire la cele constatate.

La fața locului a ajuns laboratorul mobil C.B.R.N, pompieri și politiști din cadrul I.P.J. Suceava Serviciul A.E.S.P. si Serviciul Criminalistic. În cauză s-a ridicat o cantitate de cca. 100 ml mercur, zona a fost în totalitate decontaminată de către I.S.U. Suceava! Cercetările sunt continuate de polițiști din cadrul SAESP sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ” traficul de produse sau substanțe toxice” fapta prevăzută și pedepsită de articolul 359 alineat 1 din Codul Penal”, precizează Garda de Mediu Suceava.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole