UPDATE: Persoana care a omorat-o pe Estera ar fi un minor de 17 ani. A fost retinut

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

UPDATE – Tribunalul Maramures: “Aducem la cunostinta opiniei publice ca prin incheierea penala nr. 37/DL/27.06.2019, pronuntata in dosarul nr. 1179/100/2018 al Tribunalului Maramures, s-a dispus, la propunerea Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures, arestarea preventiva pe o perioada de 30 de zile, incepand cu data de 27 iunie 2019, si pana la data de 26 iulie 2019, inclusiv, a inculpatului J.A., in varsta de 17 ani, domiciliat in Mun. Baia Mare, cercetat sub aspectul comiterii infractiunilor de viol si omor calificat.

Pentru a dispune arestarea preventiva a inculpatului, instanta a retinut ca acesta, in data de 30.04.2018, intr-o cladire dezafectata de pe str.Electrolizei din Baia Mare, a intretinut relatii intime cu o fetita in varsta de 5 ani, si a exercitat acte de violenta asupra ei, cu o caramida, la nivelul capului, acte care au condus la decesul victimei.
Hotararea Tribunalului Maramures poate fi contestata in termen de 48 de ore de la pronuntare”.

Persoana care ar fi omorat-o pe fetita Estera, in zona Cuprom, in urma cu mai bine de un an, ar fi un minor in varsta de 17 ani.

Fata de acesta a fost dispusa masura retinerii, transmit reprezentantii Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures.

“In urma cercetarilor efectuate in legatura cu infractiunile de omor calificat si viol ale caror victima a fost minora in varsta de 5 ani, fapte ce au fost comise la data de 30.04.2018, pe raza municipiului Baia Mare, in zona strazii Electrolizei, prin ordonanta din data de 26.06.2019 emisa de procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures s-a dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de un suspect si apoi punerea in miscare a actiunii penale pentru infractiunile susmentionate.

Inculpatul, fata de care exista indicii temeinice care conduc la banuiala rezonabila, cu privire la comiterea infractiunilor amintite, este minor in varsta de 17 ani si fata de acesta a fost dispusa masura retinerii.

In cursul zilei de astazi urmeaza sa fie sesizat Tribunalul Maramures cu propunerea de arestare preventiva.

In prezent cercetarile nu sunt finalizate si in continuare procurorul administreaza probele necesare si utile justei solutionari a cauzei.

Pe parcursul anchetei, procurorul a beneficiat de sprijinul organelor politiei judiciare din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures, al ofiterilor Directiei de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, precum si al celor din cadrul Brigazii Operatiuni Speciale Cluj – Serviciul Operatiuni Speciale Maramures.

Precizam ca, punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal, reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”, a declarat purtatorul de cuvant din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2