Persoanele care lucreaza la birou ar trebui sa petreaca cel putin doua ore pe zi in picioare

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

femeie-birouPersoanele care lucreaza zilnic la birou ar trebui sa se ridice si sa se plimbe sau sa stea in picioare cel putin un sfert din timpul de lucru, pentru a reduce riscul de obezitate, boli cardiovasculare si cancer, recomanda experti din domeniul sanatatii.

‘Lucratorii care desfasoara activitati de birou trebuie sa stea in picioare cel putin doua ore in tipul programului de lucru’, este sfatul unui grup de experti care a realizat un studiu pe aceasta tema pentru o agentie guvernamentala britanica din domeniul sanatatii, relateaza DPA.

Aceasta norma ar trebui eventual sa fie extinsa la patru ore pe zi, intrerupand perioadele prelungite de stat pe scaun prin utilizarea de birouri adaptate pentru lucrul in picioare si sezand si cu plimbari regulate, conform recomandarilor incluse in studiul publicat marti in British Journal of Sports Medicine citat de Agerpres.

Studiul a analizat datele epidemiologice internationale si programele de interventie pentru sanatate aratand ca un numar tot mai mare de cercetari leaga perioadele prelungite petrecute pe scaun la birou de riscul crescut de moarte prematura sau de imbolnavire cu o forma grea de boala.

Mai mult, expertii recomanda angajatorilor sa-i avertizeze pe angajati in legatura cu riscurile pe care le reprezinta pentru sanatate lucrul prelungit in pozitia asezat, sa incurajeze o mai buna nutritie si reducerea stresului si consumului de alcool si tutun.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *