Persoanele cu dizabilitati din Maramures primesc bilete unice de calatorie gratuita, pentru a putea circula cu mijloace de transport diferite

home camp2
home camp2
home camp2

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Maramures distribuie, din acest an, persoanelor cu dizabilitati, bilete unice de calatorie gratuita, care pot fi utilizate pentru tipuri diferite de transport interurban si cu operatori de transport interurban diferiti, astfel incat calatoria dus sa se poata efectua cu un tip de transport interurban si cu un operator de transport, iar calatoria intors cu alt tip de transport, respectiv cu alt operator, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Dreptul persoanelor cu dizabilitati la transport interurban gratuit este reglementat prin art. 24 din Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. Persoana cu handicap grav si insotitorul acesteia beneficiaza de cate 12 bilete gratuite dus-intors/an, iar persoana cu handicap accentuat primeste 6 bilete gratuite dus-intors/an.

“Biletele de calatorie gratuita sunt valabile atat la accesarea transportului interurban pe calea ferata, auto, cat si naval si faciliteaza circulatia neingradita a persoanelor cu dizabilitati, asistentilor personali si insotitorilor acestora cu oricare din mijloacele de transport interurban, fara a fi conditionati de tipul biletului (CFR, auto, transportul naval). Cu alte cuvinte, orice persoana cu dizabilitati poate calatori cu trenul spre o anumita destinatie si se poate intoarce cu autobuzul“, a explicat directorul general al DGASPC Maramures, Alina Coste Madaras.

Biletele se acorda pe perioada valabilitatii certificatului de incadrare in grad de handicap si se pot ridica pe toata durata anului in curs, de la sediul DGASPC Maramures din strada Victor Babes nr. 54, dupa urmatorul program: luni si joi intre orele 9-14, marti intre orele 10-14 si miercuri intre orele 10-15.30. Pentru a intra in posesia acestor bilete, persoanele cu dizabilitati vor prezenta actul de identitate in original.

In anul 2018, pentru 9.294 de persoane cu handicap grav si accentuat din Maramures au fost eliberate 50.832 bilete gratuite de transport.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *