Maramuresenii cu librete de economii nu pot fi despagubiti, conform legilor actuale

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

bani-leiMinisterul Finantelor Publice face o serie de precizari in legatura cu informatiile referitoare la despagubirile deponentilor CEC care detin librete de economii cu dobanda si castiguri in autoturisme (5.000 lei vechi) sau librete de economii la vedere. In primul rand, libretele de economii si castiguri in autoturisme au fost emise in baza unui act normativ, clauzele nefiind supuse negocierii. Apoi, libretelor de economii cu dobanda si castiguri in autoturisme (5.000 lei vechi) NU le sunt aplicabile prevederile O.U.G. nr. 156/2007 privind despagubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la “Casa de Economii si Consemnatiuni C.E.C. – S.A.”.

“Precizam ca prin modificarile aduse O.U.G. nr.156/2007, prin Legea nr. 9/2014 si respectiv prin Legea nr.19/2016, sunt vizate doar persoanele care au efectuat depozite la CEC in vederea achizitionarii de autoturisme”, spun finantistii.

Potrivit art.1 din O.U.G. nr.156/2007, privind despagubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la Casa de Economii si Consemnatiuni C.E.C. – S.A. in vederea achizitionarii de autoturisme, “Persoanele fizice care pana la data de 15 februarie 1992 au efectuat depuneri de sume la Casa de Economii si Consemnatiuni C.E.C. – S.A., precum si cele care au transferat aceste sume dupa 22 decembrie 1989 in conturile Bancii Romane pentru Dezvoltare – B.R.D. – S.A.,  in vederea achizitionarii de autoturisme au dreptul sa obtina despagubiri banesti daca depozitele astfel constituite, existente in conturile active ale Casei de Economiii si Consemnatiuni C.E.C. – S.A., respectiv ale Bancii Romane pentru Dezvoltare – B.R.D. – S.A., indeplinesc conditia neafectarii soldului initial.”

Mai pe inteles, depozitele existente in conturile active care indeplinesc conditia neafectarii soldului initial,  sunt acele depozite constituite din sume reprezentand avansuri sau depuneri integrale in vederea achizitionarii de autoturisme, existente in sold, fara dobanda aferenta si din care nu s-au efectuat retrageri.

Cezar TUDOR

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2