Persoanele cu o sanatate cardiovasculara precara, mai susceptibile sa aiba probleme de memorie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Oamenii de stiinta au descoperit ca persoanele cu o sanatate cardiovasculara proasta sunt mai susceptibile sa aiba probleme de memorie, relateaza joi online Daily Mail citata de Agerpres.

Potrivit cercetatorilor americani, riscul de a dezvolta probleme de invatare si memorie este “semnificativ mai mare” in cazul persoanelor cu o sanatate cardiovasculara precara decat in cazul persoanelor cu o sanatate cardiovasculara “medie sau ideala”.

Studiul acestora, publicat in Journal of American Heart Association, a evaluat 17.761 de persoane de peste 45 de ani, care initial aveau functii cognitive normale si niciun antecedent de accident vascular cerebral.

Capacitatile lor mentale au fost evaluate de cercetatori patru ani mai tarziu.

Sanatatea cardiovasculara a fost evaluata in functie de mai multi factori, printre care fumatul, dieta, activitatea fizica, indicele de masa corporala, tensiunea arteriala, colesterolul si glicemia, iar fiecare dintre factorii luati in considerare a fost clasificat drept prost, mediu sau ideal.

Dupa ce au luat in calcul diferentele de varsta, sex, rasa si educatie, cercetatorii au identificat tulburari cognitive la 4,6% dintre persoanele cu cea mai proasta sanatate cardiovasculara, la doar 2,7% dintre cei cu o sanatate medie si la 2,6% dintre cei cu o sanatate cardiovasculara buna.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2