Personalitatile marcante ale Maramuresului vor fi premiate la Oncesti, in cadrul Zilelor Maramuresului

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

„Cinstea Maramuresului” – evenimentul dedicat celor care prin activitatea pe care o desfasoara fac cinste judetului Maramures va avea loc sambata, 12 mai, cu incepere de la ora 17.00, la Casa de Petrecere a Morosenilor din Oncesti. Actiune aflata in programul ”Zilele Maramuresului – Haida, hai in Maramures”, editia a IV-a, ”Cinstea Maramuresului” reuneste la Oncesti atat personalitati locale, cat si maramureseni care ne reprezinta cu mandrie in diferite colturi ale tarii sau chiar ale lumii.

Printre cei care vor fi recompensati cu aceasta titulatura se afla si IPS Andrei, mitropolit al Clujului, Maramuresului si Salajului, Preasfintitul Parinte Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului, dar si Mihai Dubovici, parintele vicar general episcopal pentru Biserica Greco-Catolica Ucraineana din Romania.

La categoria ”Personalitati ale mediului de afaceri”, o diploma va merge catre Romeo Dunca, administrator al SC Dunca Expedition, in timp ce in domeniul medical se va acorda ministrului Sanatatii, Sorina Pintea. La categoria ”Personalitati din mediul academic” va fi premiat Cristian Sorin Silvestru, nascut in Baia Mare, in prezent director al Diviziei de Chimie Organometalica din Centrul de Chimie Supramoleculara Organica si Organometalica – CCSOOM, de la Facultatea de Chimie si Inginerie Chimica a Universitatii Babes- Bolyai din Cluj Napoca. Dintre personalitatile din mediul universitar ii amintim pe Ion Vasile Vancea, profesor universitar in Brazilia, dar si pe Stefan Marinca, doctor inginer la Facultatea de Electronica din Timisoara. Stefan Marinca este expert consultant la Infineon, Germania, Filiala Romania si are peste 50 de inventii, din care 32 in microelectronica, brevetate in SUA.

Recompense vor primi si Ioan Stetco, director in Senatul Romaniei, Marius Alexandru Dunca, senator – fost ministru al Tineretului si Sportului, presedinte al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului, Ionel Vitoc, fost arhitect sef al judetului Sibiu, Codruta Filip – consilier politic in cadrul Grupului Aliantei Progresiste a Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European, Vasile Gocea, judecator la Curtea de Apel Cluj, dar si Monica Ghiurco, realizator emisiuni TVR1.

In cadrul evenimentului ”Cinstea Maramuresului” vor fi acordate si alte distinctii maramuresenilor cu care judetul se mandreste atat in plan local, cat si national si international.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *