Personalul nedidactic din invatamant, prioritate pentru sindicalisti

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Intalnire Sind Invatamant 003Prefectul judetului Maramures, Anton Rohian, a avut o intalnire de lucru, miecuri, 4 februarie, cu prof. Ioana Petrus liderul Sindicatului Liber din Invatamant Maramures, Gheorghe Pop, reprezentat SLIMM, zona Targu Lapus, Mihai Bente reprezentant Colegiul National „Mihai Eminescu”, Rus Mariana reprezentant gradinita „Ion Creanga”, Orzan Petru, reprezentantul personalului nedidactic din Maramures si Maria Chelintan reprezentant gradinita nr. 10 Baia Mare.

Discutia s-a axat pe problemele din invatamantul maramuresean, reprezentantii SLIMM prezentand ca prioritate pentru anul acesta problema personalului nedidactic din sistem.

„Solicitam o noua modalitate de calculare a salariului pentru personalul nedidactic si auxiliar din invatamant. Avand in vedere salariile foarte mici si posturile blocate de 4 ani de zile, solicitam Guvernului Romaniei sa adopte in perioada urmatoare si masuri care sa vina in sprijinul personalului nedidactic. Pe linie sindicala am recurs la toate metodele si am participat la toate discutiile din comisiile unde am fost invitati: la Ministerul Educatiei, la Ministerul Muncii, la Dialog Social si ne-am prezentat problemele. Ne propunem ca anul acesta sa adunam 100.000 de semnaturi pentru a putea demara modificarea legii de salarizare in invatamant”, a declarat prof. Ioana Petrus liderul SLIMM.

Prefectul Anton Rohian a mentionat faptul ca cererile sindicalistilor vor ajunge la Ministerul Educatiei.

„Tot ce mi-ati comunicat dumneavoastra o fie cuprins intr-o nota de fundamentare trimisa ministrului Educatiei, ministrului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale dar si domnului ministru delegat pentru Dialog Social, Liviu Marian Pop, pe care il cunosc si stiu ca vine din breasla dumneavoastra si mai stiu ca a avut o zbatere reala si sincera, ani de zile pentru a rezolva aceste probleme din invatamant”, a precizat prefectul Anton Rohian.

Ingrijitorii din sistemul de invatamant au declarat faptul ca de fiecare data cand incearca sa isi expuna punctul de vedere sunt amenintati ca vor fi concediati.

„Domnule prefect, noi suferim in tacere. Noi suntem ai nimanui! Nu suntem nici ai Educatiei, nu suntem nici ai Muncii, nu suntem nici macar ai primariei din localitatea unde muncim.Ai nimanui! Si mai mult de atat, cand indraznim sa spunem ceva ni se zice ca vor reduce posturile ca ne vor da afara. Si noi tacem si ne ducem crucea”,  a punctat o ingrijitoare din sistemul de invatamant prezenta la discutiile de astazi.

Anton Rohian, prefectul judetului, a dat asigurari celor prezenti ca il va invita in Maramures la o discutie pe temele mai sus prezentate, pe ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Marian Pop.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2