Personalul UPU de la spitalul din Baia Mare, agresat de mai multe persoane

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Administraţia Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiul Baia Mare a declanşat o anchetă internă în urma unui incident petrecut la UPU când mai multe persoane au agresat personalul medical, a informat, luni, managerul instituţiei, Vasile Pop, conform agerpres.

“S-a declanşat o anchetă internă, condusă de directorul medical interimar al spitalului. Toţi cei care au fost prezenţi în seara respectivă vor da note informative despre ce s-a întâmplat, ca să vedem dacă oamenii şi-au făcut treaba”, a spus Vasile Pop.

Totodată, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Cecilia Grozavu, a precizat că poliţiştii băimăreni au fost solicitaţi prin apelul de urgenţă 112 să intervină în seara zilei de sâmbătă, 14 noiembrie, în cazul unui scandal provocat de mai multe persoane la secţia UPU a Spitalului Judeţean Baia Mare. Aceştia au reuşit să aplaneze conflictul şi au identificat patru persoane recalcitrante, care au fost sancţionate contravenţional în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991.

De asemenea, o a cincea persoană a fost sancţionată pe Legea nr. 55/2020. Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de 4000 de lei.

În cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, mai multe persoane au cerut externarea unei persoane care manifesta sindrom respirator acut, în stare foarte gravă, urmând să ajungă la terapie intensivă. Femeii internate în vârstă de 60 de ani i s-a efectuat un test rapid şi urma să primească îngrijiri medicale. Fiii pacientei au fost extrem de agresivi, înjurând personalul medical şi încercând să-l lovească pe unul dintre asistenţii medicali din UPU. Pe fondul creşterii agresivităţii aparţinătorilor a fost nevoie de intervenţia echipajelor de poliţie şi jandarmerie.

În context, Colegiul Medicilor din Maramureş a solicitat public respectarea siguranţei personalului medical şi respect.

Pacienta externată la solicitarea familiei a decedat acasă.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. Pop Ioan

    Oameni buni, toate acestea se intampla datorita faptului ca stim cu totii (baimareni, politistii mai exact) ca tiganii sunt protejatii penalului Chereches. In autobuze, sub ochii nostrii fiind protejati de controlori care au primit indicatii clare de la penalul Chereches, ( stim din surse sigure acest lucru) vedem cum tiganii fac legea, pe strada la fel tiganii fac legea de la cei mici pana la cei mari, esti scuipat, esti imbrancit, esti furat si esti lovit daca indraznesti sa le atragi atentia, spunandu- ti chiar ei tiganii extrem de linistiti sa suni la politie, ca lor nu le pasa.
    Baimareni, fiti curajosi, si intelegeti ca doar atunci cand penalul Chereches nu va mai fi ales primar atunci tiganii nu vor mai avea protectia aceasta de atata timp, si vor trebui sa se integreze in limitele normalitatii, pe care penalul Chereches nu le “intelege”, favorizand comportamentul deviant si anormal al unor ” oameni-animale” lipsiti de discernamant. Baia Mare este sub puterea si autoritatea tiganilor in fruntea carora stim cu totii, ca nu suntem prosti este Chereches Catalin primarul penal.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2