Peru: Amenda de 230.000 de euro pentru McDonald’s dupa moartea a doi angajati

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Autoritatile peruane au aplicat joi o amenda de 230.000 de dolari operatorului restaurantelor McDonald’s in tara, dupa moartea a doi angajati care s-au electrocutat curatand un aparat de bauturi, noteaza AFP, informeaza AGERPRES.

“Am constatat sase infractiuni foarte grave, printre care faptul ca nu s-a raportat in timp util” autoritatilor moartea doi angajati, a declarat seful organismului national de inspectia a muncii (Sunafil), Juan Carlos Requejo, intr-o conferinta de presa la Lima.

“Tinand cont de aceste fapte grave si din cauza acumularii unor infractiuni grave si foarte grave, Sunafil a propus sa se aplice o amenda de pana la 845.670 soli (circa 230.000 de euro) operatorului Arcos Dorados”, a facut cunoscut Sunafil intr-un comunicat.

Printre infractiunile descoperite, inspectorii peruani au informat ca societatea nu indeplinea “conditiile de securitate la locul de munca”, printre care restaurantul unde s-a produs accidentul mortal.

Victimele, un tanar si o tanara de 18 ani, lucrau de sase luni pe tura de noapte intr-un restaurant al gigantului american de fast-food in vestul capitalei Lima.

La 15 decembrie, tanara s-a electrocutat in timp ce spala un aparat de bauturi. Colegul sau, incercand sa o salveze, s-a electrocutat si el.

Operatorul a admis ca un aparat de bauturi defect a provocat acest accident de munca mortal.

Arcos Dorados a declarat doua zile de doliu si inchiderea tuturor restaurantelor din tara.

O ancheta penala a fost deschisa pentru a lamuri circumstantele accidentului. McDonald’s desfasoara propria ancheta interna.

Restaurantul a fost inchis pana la noi ordine de municipalitatea din Pueblo Libre.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2