„Pescarusi psihopati” terorizeaza englezii in aceasta vara

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

pescarusSudul Angliei pare a fi decorul pentru un remake dupa filmul „Pasarile” de Alfred Hitchcock: pescarusii ataca fara rusine turistii si locuitorii de pe coaste, relateaza lepoint.fr citat de Agerpres.

Pescarusii seamana panica in aceasta vara in Anglia, furand mancare din mainile turistilor si atacand animale domestice. „Un pescarus mi-a furat smartphone-ul”, titreaza de exemplu The Sun. „Pescarusi psihopati tin la distanta imigrantii ilegali”, scrie ironic Daily Express. Aceste pasari nu au mai fost niciodata atat de celebre de la afirmatia fostului fotbalist francez Eric Cantona, care declara enigmatic in 1995: „Cand pescarusii urmeaza un vas de pescuit, inseamna ca ei cred ca li se vor arunca sardine.”

Dupa 20 de ani, se pare ca pescarusii prefera „fish and chips” de la turistii din Brighton, celebra statiune balneara din sudul Angliei. „Pescarusii fura mancare, fiti atenti, nu avem nicio responsabilitate”, scrie pe un afis lipit pe un chiosc de pe plaja, unde se vand peste si fructe de mare. Modul de actiune este foarte eficient: pasarile isi aleg mai intai victima si zboara foarte aproape de ea. Cand cel care tine in mana mancarea se sperie si o lasa sa ii scape, ceilalti pescarusi se grabesc sa o recupereze. „Le plac totae felurile de mancare, in afara de lamai si tabasco”, spune proprietarul chioscului.

Un tanar care lucreaza la un chiosc unde se prepara peste prajit spune ca a vazut cum un pescarus s-a asezat pe capul unei batrane care manca un hot-dog, spre spaima consumatoarei. „Este cel mai rau an”, afirma proprietarul chioscului Sea Hay Bar, care glumeste pe seama castigurilor din noua situatie: „Pentru ca pescarusii fura mancarea, oamenii trebuie sa cumpere alta.”

Nu numai coasta este afectata de invazia pescarusilor, ci intreg sudul Angliei. „Cel mai mult ne deranjeaza zgomotul. Se rotesc in jurul caselor si tipa 24 de ore din 24”, se plange un oficial al primariei din Wiltshire. Expertii admit ca numarul pescarusilor este mai mare ca niciodata si ca pasarile s-au obisnuit sa traiasca in apropierea oamenilor. Ele pot fi deosebit de agresive in luna iulie, aparandu-si teritoriul cand cuibaresc.

In sud-estul Angliei au murit in ultimele luni trei animale domestice (o broasca testoasa, un chihuahua si un yorkshire terrier) in atacuri ale pescarusilor. „Cred ca avem o problema”, a recunoscut premierul britanic David Cameron la BBC. Fiindca uciderea pescarusilor este interzisa, singurele metode impotriva lor ar fi distrugerea oualor sau lansarea de pasari rapitoare.

„Aceasta isterie nu se justifica”, arata la randul sau Tony Whitehead, purtator de cuvant al Royal Society for the Proetection of Birds. „O problema exista, recunoaste el, dar nu este un motiv pentru diabolizarea intregii specii.” In locul distrugerii oualor, ar fi mai bine sa se aloce mai multe resurse pentru a studia pasarile, afirma Pete Rock, expert in pescarusi urbani. „Sunt pasari foarte inteligente. Stiu totul despre locul in care traiesc, de unde sa ia mancare, unde sa se reproduca, unde sa doarma cand nu cuibaresc…Noi in schimb nu stim nimic despre aceste lucruri”, incheie el, citat de lepoint.fr.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2