Peste 1.000 de magistrati sustin solicitarea adresata lui Toader de a abandona procedura de revocare a lui Lazar

Reclame home 1
Reclame home 1

Peste 1.000 de magistrati sustin solicitarea adresata ministrului Justitiei, Tudorel Toader, de renuntare la procedura de revocare a procurorului general al Romaniei, Augustin Lazar, informeaza vineri Forumul Judecatorilor, transmite AGERPRES.

Forumul Judecatorilor din Romania a publicat o lista cu 1.030 de judecatori, procurori si auditori de justitie, care sustin solicitarea transmisa ministrului Tudorel Toader.

Asociatia Forumul Judecatorilor din Romania si Asociatia Miscarea pentru Apararea Statutului Procurorilor au solicitat joi ministrului Justitiei, Tudorel Toader, sa abandoneze procedura de revocare din functie a procurorului general Augustin Lazar.

„Asociatia Forumul Judecatorilor din Romania, asociatie profesionala a judecatorilor, si Asociatia Miscarea pentru Apararea Statutului Procurorilor, asociatie profesionala a procurorilor, solicita ferm ministrului Justitiei, Tudorel Toader, sa abandoneze imediat procedura de revocare a procurorului general al Romaniei, Augustin Lazar. O astfel de procedura, care ocoleste practic garantul independentei justitiei, respectiv Consiliul Superior al Magistraturii, al carui rol este unul pur decorativ, si care nesocoteste dreptul la aparare al procurorului supus revocarii, a fost profund criticata de Comisia de la Venetia, GRECO si Comisia Europeana si pune in pericol parcursul Romaniei in Uniunea Europeana si in Consiliul Europei si insasi existenta democratica a statului roman, nemaivorbind de semnalul negativ si descurajant transmis unei parti importante a corpului magistratilor”, preciza Forumul Judecatorilor.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole