Peste 1.500 de maramureseni au participat la „Marsul pentru viata”

PNL

Sambata, 25 martie, de la ora 17,45, in Baia Mare s-a desfasurat a doua editie a „Marsului pentru viata”, organizat de Asociatia „Maramures pentru Viata si Familie” si Asociatia Tinerilor Ortodocsi de pe langa Catedrala Episcopala Maramureseana (ATOCEM), in parteneriat cu Episcopia Ortodoxa a Maramuresului si Satmarului.

Manifestarea a purtat titlul generic „Marsul pentru viata”, 2017, la fel ca anul trecut, desfasurat tot in ziua sarbatorii Buna Vestire, sub sloganul „Ajuta mama si copilul! Ei depind de tine!”.

Cei peste 1.500 de participanti din asociatiile tinerilor ortodocsi din protopopiatele Baia Mare, Chioar si Lapus, dar si persoane individuale de toate varstele, au urmat un traseu care a inceput din fata Catedralei Episcopale„Sfanta Treime” si au parcurs bulevardele din centrul nou al municipiului, cu punct final Piata Millenium din Centrul Vechi, in total o distanta de circa 3 km.

Pe traseu, tinerii au purtat pancarte si bannere de constientizare pentru pastrarea copilului nenascut, precum si a sustinerii mamelor in criza de sarcina. Au luat parte, indiferent de varsta, toti cei care au dorit sa-si exprime atasamentul fata de valoarea vietii, a maternitatii si a familiei. Intrunirea din Piata Millenium a inceput cu intonarea Imnului National, in interpretarea Corului „Angelli” al Seminarului Teologic „Sfantul Iosif Marturisitorul” din Baia Mare, dirijat de pr. prof. Andrei Babosan.

episcopiammsm.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

4 Comments

 1. justitiar

  Daca o parte a credinciosilor protestau impotriva avorturilor in marea sarbatoare a BUNEI VESTIRI ,in acelasi timp armenii din Romania l au aniversat comemorativ pe intemeitorul scolii de pictura baimarene cel care s a nascut la Sighet s-a facut iubit de nobilimea Maramuresului si a intregii Europe. Simon Corbian ,Hollosy cum ii ziceau ungurii. LA SIGHET un autocar de armeni si multi altii veniti cu mijloace proprii s-au bucurat de ospitalitatea primarului Horia Scubli care le-a oferit cazare si masa gratuita la o unitate cu specific.autohton. Deasemeni a sprijinit dezvelirea unei placi de granit cu simboluri deosebite poliglote (romana armeana si maghia) prin care se identifica palatul in care s-a nascut si a trait marele artist plastic. Evenimentul a fost incununat cu lansarea unui nou volum a scriitorului de etnie armeana V. Vozganian prezent la ceremonii. La mormantul marelui artist a fost adus un omagiu de insusi ambasadorul Armeniei la Bucuresti Hamlet Gasparian in semn de pretuire a inaintasilor. Impreuna cu V. Vozganian, diplomatul de cariera a vizitat si aripa de istorie premedievala a muzeului maramuresan. Nobilimea maramuresana pretuia artistii de orice etnie asa ca Simon Corbian s a bucurat de ocrotirea familiei Mihaly de Apsa , carora le a dedicat opere. Una din cel mai pretioase. Castelul din Hust se gaseste in Casa Muzeu a celebrei familii nobiliare Mihaly. despre viata si colaborarea cu loja masonica Tisa a vorbit Mihail Dancus fost director al muzeului iar despre trecutul istoric al familiei Mihaly a relatat prof. dr. Todinca Gheorghe, actual director al muzeului. Armenii au fost incantati de expozitia unor elevi cu reale talente plastice din Baia Mare ce au portretizat bisericile armene din Romania. Programul artistic oferit de grupul folcloric armean din Gherla a incheiat periplul maramuresan al romanilor de etnie armeana invitati la acest eveniment.

  Reply
 2. Attila

  Dar de ce nu militati voi doar pentru chestiuni care va privesc personal? De cand poate cineva sa decida in locul altcuiva intr-o problema strict personala, cum de decizia de a pastra o sarcina? (excluzand, desigur, epoca de aur in care statul si securitatea se bagau in chilotii oamenilor).
  Ok, aveti o parere, faceti asa cum credeti de cuviinta: sex doar dupa casatorie (religioasa, desigur, ca altfel e pacat), nu folositi mijloace contraceptive (ca e pacat), nu faceti avort, chiar daca nu mai doriti un copil sau nu aveti cu ce il creste, faceti orice vreti cu viata voastra.
  DAR lasati-i si pe ceilalti sa decida cum vor cu viata si corpul lor: sa faca sex cand vor, cu cine vor, iar daca intervine o sarcina NEDORITA de ei (nu de voi), sa recurga la avort. Care, ghiciti, e perfect legal.
  Deci, daca e legal, ce va f…. grija ca e pacat? Stim, totul e pacat in materie de sex: educatia sexuala, jucariile sexuale, pornografia, adulterul, masturbarea, sexul oral/anal, orgasmul, dar oare nu ar fi mai bine sa nu va bagati in viata si “pacatele” altora si sa va vedeti de propria voastra viata?
  Da, stiu, argumente cu viata embrionului, bla, bla, dar repet, avortul e legal si asa trebuie sa ramana, caci e o decizia de a pastra o sarcina e o problema privata, nu publica.

  Reply
  1. Serafim

   Iti multumim pentru parerea ta. Dar precum tu te exprimi liber asa o facem si noi. Nu veinim sa acuzam ci sa oferim o alternativa.Nu intram in viata nimanui cu forta nu judecam indiferent de circumstante am fost o multime din diferite medii sociale cu diferite indeletniciri. Suntem liberi intr-o tara libera si titi avem dreptul la opinie. Si de ai fi fost ai fi vazut zambete sibcere si nu agresive. Ai fi vazut inimi nu acuze.

   Reply
   1. Attila

    Da, doar ca voi va exprimati intr-o chestiune care ii priveste pe ALTII. Asta e diferenta, nu e vorba de libertatea de expresie, ci de dorinta de a impune altora punctul vostru de vedere. Gen “ajuta mama si copilul, ei depind de tine”. Pai nu, femeia aia (care inca nu e mama, conform oricarei definitii) are dreptul de a alege daca pastreaza sarcina (care inca nu e copil, conform oricarei defintii) sau nu si NU DEPINDE DE ALTII, asa cum sugerati voi. Daca e o sarcina dorita, o va pastra, daca nu, nu. E mult mai simplu decat toata pseudo-filozofia vietii. Nu aveti ce alternativa sa oferiti, cum fatarnic sustii, femeia ARE deja din start toate alternativele posibile, trebuie doar sa decida si chiar asta face. Voi vreti de fapt, chiar daca nu aveti toti curajul sa o spuneti (desi unii chiar o spun) interzicerea prin lege a avortului. Iar legat de “zambete si inimi”, ma faci sa rad – un zambet tâmp si sincer se transformă în agresivitate de cele mai multe ori. Atunci cand blamati femeile care recurg la avort sau medicii care fac aceste interventii. Agresivitatea mascata sub rânjete blajine e mult mai rea decât cea făţişă. “Medicii adevăraţi aleg viaţa” e un slogan care acuză direct şi fără judecată medicii care ajută femeile ce decid că nu vor să nască un copil în urma unui accident. Inclusiv modul serafimic in care îmi mulţumeşti e mai jignitor (căci e fals şi fără argumente superior) decât o replică dură dar argumentată.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2