Peste 10.000 pachete tigari confiscate de catre politistii de frontiera

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

tigari contrabandaPolitistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat, in ultimele 48 de ore, peste 10.700 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de aproximativ 90.100 lei.

* Ieri, in jurul orei 17.00, in P.T.F. Siret – I.T.P.F. Sighetu Marmatiei, s-a prezentat pe sensul de intrare in tara, numitul R. Gheorghe, cu dubla cetatenie romana si ucraineana, in varsta de 37 de ani, conducand un autoturism marca Volkswagen.

„In baza analizei de risc, politistii de frontiera impreuna cu lucratorii vamali, au efectuat un control amanuntit asupra autoturismului, persoanei si bagajelor.

Astfel, a fost descoperita ascunsa si nedeclarata, in vederea sustragerii de la controlul vamal, in roata de rezerva si sub capota autoturismului 900 pachete de tigari, de diferite marci, de provenienta ucraineana.

Tigarile in valoare de peste 1.100 lei au fost ridicate in vederea confiscarii, iar soferul a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 5.000 lei”, a spus Radu Lungu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei.

* In data de 26 mai, un echipaj al politiei de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei, aflat in exercitarea atributiilor de serviciu, a observat in zona de frontiera, pe raza localitatii Petrova, in apropiere de DN 18, mai multe colete.

„La fata locului s-a deplasat o echipa operativa care a gasit in zona 20 de baxuri care contin tigari de provenienta ucraineana.

Acestea au fost duse la sediul politiei de frontiera, unde in urma inventarierii a rezultat cantitatea de 9.849 pachete cu tigari marca Jing Ling, a caror valoare se ridica la suma de 89.000 lei”, a adaugat Radu Lungu.

In continuare se fac verificari in vederea identificarii tuturor persoanelor  implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

De asemenea intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii si urmeaza a fi depusa in camera de corpuri delicte a STPF Maramures.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2