Peste 10 milioane de accesorii pentru telefoane mobile, achizitionate in Romania, in 2017

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Piata locala de accesorii pentru telefoane mobile a depasit 10 milioane de unitati, in 2017, cele mai cumparate produse din aceasta categorie fiind carcasele, husele, foliile de protectie si husele din categoria fashion, arata o estimare realizata de unul dintre distribuitorii de telefoane, accesorii pentru telefoane mobile si servicii de telecomunicatii in Romania, informeaza AGERPRES.

Datele publicate luni de Avenir Telecom, subsidiara locala a grupului francez Avenir Telecom SA, producator si distribuitor al accesoriilor si telefoanelor Energizer, au tinut cont de cele circa patru milioane de telefoane smart vandute anul trecut pe plan local.

Astfel, potrivit sursei citate, fiecare telefon nou cumparat a generat achizitia a cel putin doua accesorii. De asemenea, la acestea se adauga telefoanele mobile deja existente in piata, care genereaza achizitii suplimentare de accesorii, precum folii si carcase de protectie.

„O alta tendinta care ofera oportunitati pe piata de accesorii este schimbarea modului de utilizare a unui smartphone, folosit tot mai mult pentru navigarea pe Internet. Acest fapt presupune si un consum mai mare de energie si atrage cu sine nevoia de accesorii, precum incarcatoare auto, baterii externe si cabluri de incarcare”, se mentioneaza in analiza de piata

Preferintele romanilor in materie de accesorii s-au indreptat, anul trecut, catre carcase, huse si folii de protectie, dar si catre huse din categoria fashion. Pe locurile urmatoare se afla incarcatoarele de masina, cablurile de incarcare si cele de date.

In acest context, realizatorii estimarilor precizeaza ca dezvoltarea pietei de accesorii pentru telefoane mobile a fost sustinuta si de catre marii producatori de smartphone-uri la nivel mondial care au dat o importanta din ce in ce mai mare accesoriilor, dar si de catre operatorii si retailerii GSM care au mizat pe o strategie de preturi mai mici in Romania, in comparatie cu cele practicate in tarile din regiune.

Avenir Telecom SA este unul dintre cei mai mari distribuitori de echipamente si servicii de telecomunicatii din Europa si producatorul si distribuitorul accesoriilor si telefoanelor Energizer.

In Romania, compania opereaza unul dintre cei mai mari retaileri GSM, Internity, cu o retea nationala de 51 de magazine.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2