Peste 10 milioane de pasageri au avut, in 2018, zboruri intarziate, anulate si supra-rezervate; punctualitatea pe aeroporturile din Romania, 79%

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Mai mult de 10 milioane de pasageri au avut parte, la nivel global, in anul 2018, de zboruri intarziate, anulate si supra-rezervate, record valabil si pentru Romania, unde numarul acestor pasageri a fost de de 83.300, conform unui studiu de specialitate remis luni AGERPRES.

Anul 2018 a fost considerat fara precedent in ceea ce priveste operarea la timp a zborurilor. Vara lui 2018, in particular, a fost extrem de aglomerata si haotica, mai ales pentru pasagerii care au calatorit din Romania pentru destinatii clasice de vara, mai exact, locuri insorite, vacante la plaja. Conform studiului realizat de AirHelp, companie specializata in obtinerea de compensatii pentru pasagerii companiilor aeriene, punctualitatea pe aeroporturile din Romania in decursul anului trecut a fost de 79%. In fiecare zi, in medie, 4.800 de pasageri calatorind din Romania au intampinat astfel de probleme la decolare.

„Anul 2018 va intra in istorie ca anul care a provocat la maximum industria aeriana. Evenimentele neprevazute au aratat ca sunt o multime de lucruri de rezolvat si este un drum lung de strabatut pana cand companiile aeriene vor face o prioritate din legea pasagerilor. Am vazut o crestere mare in ceea ce priveste numarul cererilor pentru compensatii si este vizibil nevoie de AirHelp pentru informarea pasagerilor companiilor aeriene cu privire la drepturile lor si, la fel de bine, pentru sprijinirea lor cu scopul obtinerii de compensatii”, spune Laura Kauczynski, expert in drepturile pasagerilor.

La nivel global, aproape fiecare al 5-lea zbor a fost afectat de un astfel de eveniment, unul dintre motivele principale ale acestor probleme fiind grevele personalului companiilor aeriene. Cresterea semnificativa a numarului de pasageri a pus, de asemenea, o presiune suplimentara pe aeroporturi, acestea din urma fiind nevoite sa se confrunte cu un trafic de pasageri la limita capacitatii.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2