Peste 100 de copii din Iasi au invatat de la jandarmii maramureseni cum sa fie in siguranta in zonele montane

PNL

Pe parcursul zilei de ieri, 25 iunie a.c., peste 100 de copii din Iasi au invatat de la jandarmii montani ce trebuie sa faca atunci cand aleg sa-si petreaca vacantele la munte. Activitatile s-au desfasurat, in zona Suior.

Maior Radu Vasile, purtator de cuvant IJJ Maramures: “ Jandarmii montani le-au prezentat copiilor aspecte de interes referitoare la regulile de conduita in zona montana si aspecte referitoare la activitatea desfasurata de catre structurile specializate ale Jandarmeriei Montane. Copiii au vazut si au invatat despre materialele de alpinism, aflate in dotarea jandarmilor montani. Le-au fost explicate regulile ce trebuie respectate pentru protejarea mediului, modul de pastrare a alimentelor pe timpul deplasarilor montane, dar si pericole la care se expun in timpul drumetiilor. Totodata au mai invatat despre cum se pot orienta dupa indiciile pe care le ofera natura, dar si despre modul de semnalare a prezentei animalelor periculoase.”

De mentionat ar fi faptul ca la nivelul Jandarmeriei Maramures se afla in derulare campania educativ-preventiva „Siguranta in vacanta”, activitate care se desfasoara pe timpul acestei vacante de vara la care participa sute de copii atat din judetul nostru cat si din alte judete din tara.

Foto: IJJ Maramures

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1