Peste 100 de tone de agregate minerale, indisponibilizate în Maramureș. Cinci persoane, la audieri

Reclame home 1
Reclame home 1

Poliţiştii Serviciului de Investigare Criminalităţii Economice Maramureș au efectuat opt percheziţii domiciliare în două dosare penale ce vizează executarea de activităţi miniere fără permis sau licență, respectiv legea minelor și evaziune fiscală.

Miercuri, 17 iunie, poliţiştii de investigarea criminalităţii economice din Maramureş au desfășurat activităţi de control destinate prevenirii şi combaterii faptelor de evaziune fiscală în domeniul exploatării și comercializării agregatelor minerale, în Sighetu Marmației, Săpânța, Târgu Lăpuș, Petrova şi Rozavlea.

Totodată, poliţiştii împreună cu specialiști din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale au desfăşurat verificări la mai multe societăți comerciale, care execută activități de exploatare a agregatelor minerale în Târgu Lăpuș și Petrova.

”Au fost verificate 15 societăți comerciale, 6 persoane fizice și 2 autovehicule de transport marfă. În urma activităților, au fost indisponibilizate 103.200 kg de agregate minerale, în valoare de peste 92.000 de lei şi confiscate 20.000 kg de piatră concasată.

Au fost întocmite trei dosare penale, ce vizează două infracțiuni la Legea 241/2005 privind evaziunea fiscală și una la Legea 85/2003 privind legea minelor.

Cinci persoane au fost conduse la sediul poliției din Sighetu Marmației, pentru audieri.

Întreaga activitate s-a desfășurat sub coordonarea procurorilor de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației și Parchetului de pe lângă Judecătoria Dragomirești.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale și al specialiștilor din cadrul Agenției Naționale pentru Resurse Minerale”, a declarat Florina Meteș, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. Vioara cu Goarna

    Mda ,, legea minelor ,, … Relansarea economica trebuie sa fie o prioritate pt. amatorii din politica … Daca tot subminam constient economia sau mai grav din necunoasterea legii , de multe ori subiectiv , neaparat trebuie data Legea raspunderii magistratilor … Cu legea in vigoare magistratii o sa raspunda penal , adica Statul nu o sa raspunda doar patrimonial pt. prejudicile cauzate prin erorile judiciare … Concluzia … Dupa 3 decenii de democratie prost intzeleasa , greselile care distrug cariere , vieti, familii , trebuie eliminate , adica Legea Raspunderii Magistratilor …

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole